Deserturi

Prajitura cu caise si zmeura

Ouale se bat energic cu zaharul brun, zaharul vanilinat si un praf de sare. Se adauga alternand uleiul si laptele de cocos. Dupa ce s-au incorporat bine, se adauga faina cernuta impreuna cu praful de copt si coaja de lamaie. Se toarna aluatul obtinut intr-o tava tapetata cu foaie de pergament. Fructele curatate si scurse de zeama, se imprastie peste aluat, apoi se presara fulgii de migdale.

Prajitura cu caise si zmeura

Ingrediente

  • oua de gaina 8 buczahar brun 24 de linguriulei de cocos 24 de lingurilapte de cocos 24 de lingurifaina 24 de linguri cu varfzmeura proaspata cca. 100 gcaise cca. 250 gfulgi de migdale 2 lingurizahar vanilinat 1 plicpraf de copt 1 pliccoaja de lamaie

Mod de preparare

  • Ouale se bat energic cu zaharul brun, zaharul vanilinat si un praf de sare. Se adauga alternand uleiul si laptele de cocos. Dupa ce s-au incorporat bine, se adauga faina cernuta impreuna cu praful de copt si coaja de lamaie. Se toarna aluatul obtinut intr-o tava tapetata cu foaie de pergament. Fructele curatate si scurse de zeama, se imprastie peste aluat, apoi se presara fulgii de migdale. Se introduce tava cu prajitura la copt, in cuptorul preincins, la foc iute cca. 10 minute, apoi la foc potrivit ptr cca. 30 de minute. Dupa ce trece testul scobitorii, se scoate tava din cuptor, se lasa sa se raceasca in tava si apoi se pudreaza cu zahar praf vanilinat. Spor si pofta buna!

Share