Deserturi

Prajitura cu caise

Se freaca galbenusurile cu zahar, pana se albesc si-si dubleaza volumul, se adauga ulei cate putin, apoi iaurtul, coaja de lamaie,faina cernuta cu praful de copt, iar la final, albusurile batute spuma cu un praf de sare.Se rastoarna in tava cu hartie de copt, deasupra se pun jumatati de caise cu scobitura in sus, in care se pune miezul de caisa sau alune taiate.La cuptor va sta 40 minute, iar dupa

Prajitura cu caise

Ingrediente

  • 4 oua200 g zahar200 g iaurt200 ml ulei400 g faina1 plic praf de coptcoaja rasa de lamaiesarecaise

Mod de preparare

  • Se freaca galbenusurile cu zahar, pana se albesc si-si dubleaza volumul, se adauga ulei cate putin, apoi iaurtul, coaja de lamaie,faina cernuta cu praful de copt, iar la final, albusurile batute spuma cu un praf de sare.Se rastoarna in tava cu hartie de copt, deasupra se pun jumatati de caise cu scobitura in sus, in care se pune miezul de caisa sau alune taiate.La cuptor va sta 40 minute, iar dupa ce s-a racit, se scoate din tava, se elimina hartia, se pune pe un platou, se pudreaza cu zahar, se taie si se serveste.

Share