Deserturi

Prajitura cu branza si mac si jeleu de piersici

O prajitura fina de toamna in care semintele macului da culoare si gust branzicii proaspete iar deliciosul jeleu cu feliile de piersica parfumata, definitiveaza savoarea acestui minunat desert.

Se prepara pe rand blaturile, fiecare din cate 5 albusuri mixate la viteza mare cu un praf de sare apoi cu 75 gr zahar turnat treptat. Cand se intareste si obtinem o bezea tare se incorporeaza 5 galbenusuri zdrobite, 3 ml esenta si la urma 100 gr faina. Blaturile se coc in tavi tapetate cu hartie pentru copt si date la cuptor, cate 20 de minute,la foc potrivit. Se desprind de pe hartia pentru copt

Prajitura cu branza si mac si jeleu de piersici


Portii

10

portii


Timp preparare

35

minute


Timp gatire

35

minute

Ingrediente

  • 10 buc ou

  • 350 gr zahar

  • 200 gr faina

  • 6 ml esenta de vanilie

  • praf de sare

  • 400 gr branza proaspata de vaci

  • 50 gr zahar vanilat

  • 300 ml frisca lichida

  • 100 gr zahar pudra

  • 40 gr mac

  • 150 ml lapte

  • 5 buc piersica

  • 200 ml apa

  • 20 gr gelatina Tort Gelee

Mod de preparare

  • Se prepara pe rand blaturile, fiecare din cate 5 albusuri mixate la viteza mare cu un praf de sare apoi cu 75 gr zahar turnat treptat. Cand se intareste si obtinem o bezea tare se incorporeaza 5 galbenusuri zdrobite, 3 ml esenta si la urma 100 gr faina. Blaturile se coc in tavi tapetate cu hartie pentru copt si date la cuptor, cate 20 de minute,la foc potrivit. Se desprind de pe hartia pentru copt,cu lama unui cutit si se lasa sa se raceasca bine.
  • Se mixeaza frisca sau smantana impreuna cu zaharul vanilat pana se intareste, se adauga branza de vaci scursa bine, zaharul pudra si semintele de mac, care inainte au fost fierte cateva minute in laptele indulcit cu o lingura de zahar si apoi scurse bine si lasate sa se raceasca.Se omogenizeaza bine crema.
  • Se monteaza prajitura in tava in care am copt blaturile, asezand primul blat deasupra se toarna crema de branza cu mac, asezam al 2-lea blat deasupra ei presaram usor cu mana si dam la rece. Piersicile se spala si se sterg bine apoi se feliaza in feliute subtiri. Separat fierbem 200 ml apa cu 200 gr de zahar, adaugam feliutele de piersica si le lasam la foc mic, sa fiarba 10 minute. Se strecoara siropul rezultat iar feliutele se lasa sa se raceasca pe un platou apoi se decoreaza prajitura cu ele. In siropul oprit,adaugam plicul de Tort-Gelle apoi il dam intr-un clocot pe aragaz. Oprim focul, lasam siropul 1 minut sa se linisteasca un pic apoi se toarna deasupra fructelor cu ajutorul unei linguri mai mari, din centru spre marginea prajiturei. Se mai da la rece macar o ora apoi se portioneaza cu ajutorul unui cutit cu lama foarte ascutita. Pofta buna!

Share