Deserturi

Prajitura cu branza si fructe

Am scos samburii visinelor si le-am pus cu zahar.An sfaramat branza cu o furculita. Nu este nevoie sa fie pasata foarte fin.Am pus coaja de lamaie si vanilia in branza.Am separat galbenusurile de albusul oualor.Am mixat foarte bine untul cu zaharul pudra,apoi am adaugat cate un galbenus,mixand bine dupa fiecare.Am adaugat apoi grisul, praful de budinca amestecat cu praful de copt.Albusurile le-am mixat foarte bine cu un praf de sare si am adaugat cele 50 g zahar.Peste crema de unt am pus branza amestecand cu o paleta, iar apoi am incorporat usor spuma de albusuri.Am pus compozitia intr-o tava de 33×25 cm tapetata cu hartie de copt.Peste blat am pus visinele scurse de sirop si restul fructelor.Am pus la cuptor la 180 de grade pentru 30 de minute.Am lasat sa se raceasca si intre timp am pregatit crema.Am amestecat fructele cu zaharul gelifian si le-am pus sa fiarba pana ce amestecul a scazut si s-a ingrosat.Cu zaharul gelifiant dureaza doar cateva minute, daca folositi zahar normal, va dura ceva mai mult.Am lasat sa se raceasca.Intre timp am topit ciocolata alba pe baie de aburi, apoi am incorporat-o in sosul de fructe.Am lasat-o putin la frigider sa se intareasca.Am taiat blatul in doua pe lungime, am pus un strat de crema si am acoperit cu al doilea blat.Peste al doilea blat am pus iarasi crema si peste aceasta ciocolata alba topita.Am mai lasat la frigider o ora,apoi am servit-o. Pofta buna !!!

Cum sambata merg de regula la piata, iar acum se gasesc fructe de tot felul, desertul pentru acest sfarsit de saptamana nu putea fi altfel decat unul racoros si cu multe fructe.Nu m-am zgarcit deloc la fructe si am folosit visine,afine,zmeura si coacaze rosii.Cu aceasta ocazie am pus la pastrare,la congelator multe fructe,visinele urmeaza sa le pun in borcane,ca in fiecare an.

Prajitura cu branza si fructe

Ingrediente

  • Ingrediente blat: 500 g branza de vaci 170 g unt 5 oua 6 linguri gris 120 g zahar pudra 50 g zahar tos 1 plic budinca vanilie Dr.Oetker 1 plic praf de copt Suc si coaja de lamaie Vanilie de Bourbon Sare 250 g visine(fara samburi)+ 2 linguri zahar Afine,zmeura,coacaze rosiiIngrediente crema: 300 g fructe(zmeura,afine) 5 linguri zahar gelifiant 150 g ciocolata albaIngrediente glazura: 50 g ciocolata alba

Mod de preparare

  • Cum sambata merg de regula la piata, iar acum se gasesc fructe de tot felul, desertul pentru acest sfarsit de saptamana nu putea fi altfel decat unul racoros si cu multe fructe.Nu m-am zgarcit deloc la fructe si am folosit visine,afine,zmeura si coacaze rosii.Cu aceasta ocazie am pus la pastrare,la congelator multe fructe,visinele urmeaza sa le pun in borcane,ca in fiecare an.

Share