Retete de prajituri

Prajitura cu branza si banane

Nu am stiut exact ce denumire sa-i dau acestei prajituri pentru ca are si branza, are si ciocolata, are si banane si frisca. Dar stiu ca e buna rau! Si se cere repetata!

Blatul: Se bat albusurile spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul, se mixeaza bine, se toarna uleiul si laptele alternativ, amestecand cu grija, galbenusurile iar la sfarsit faina. Se omogenizeaza usor apoi se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade si se coace pana trece testul scobitorii. Se scoate din c

Prajitura cu branza si banane


Portii

24

portii


Timp preparare

12

minute


Timp gatire

12

minute

Ingrediente

  • Pt. blat:

  • 4 oua

  • un praf de sare

  • 8 lg zahar

  • 4 lg ulei

  • 4 lg lapte

  • 8 lg faina

  • Pt. crema:

  • 300 g branza de vaci (am folosit Pilos)

  • 6 lg zahar

  • 1 lgt. coaja rasa de portocala

  • 100 g ciocolata amaruie

  • 5-6 lg lapte

  • 150 g frisca batuta

  • 2-3 banane

  • Pt.ornat:

  • 150 ml sirop (apa + zahar dupa gust)

  • 200 g frisca batuta

  • 50 g ciocolata amaruie

  • 2-3 lg lapte

Mod de preparare

  • Blatul: Se bat albusurile spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul, se mixeaza bine, se toarna uleiul si laptele alternativ, amestecand cu grija, galbenusurile iar la sfarsit faina. Se omogenizeaza usor apoi se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade si se coace pana trece testul scobitorii. Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca.

    Crema: Se pune pe foc, intr-o craticioara, ciocolata rupta bucati impreuna cu laptele si se amesteca pana se topeste ciocolata. Se lasa la racit. Se amesteca bine branza cu zaharul, se adauga coaja de portocala. Dupa ce s-a racit ciocolata, se amesteca cu branza putin cate putin, pana se incorporeaza toata ciocolata. La final se omogenizeaza si cu frisca batuta.

    Se aseaza blatul pe o tava si se insiropeaza (nu foarte tare). Se unge deasupra cu crema de branza si ciocolata, iar apoi se aseaza rondele de banane. Se orneaza cu moatze de frisca iar deasupra se stropeste cu ciocolata topita impreuna cu laptele (trebuie sa fie putin mai lichida). Se da la rece pentru cateva ore apoi se portioneaza si se serveste.

    Pofta buna!

Share