Deserturi

Prajitura cu aroma de menta si spuma de capsuni cu Green Sugar

Pentru inceput facem siropul: amestecam apa rece plata cu siropul preferat. Trecem fiecare piscot, scurt, doar o secunda, prin sirop. Asezam piscoturile pe fundul unei tavi cu inel detasabil.Pentru crema cu menta: mixam smantana pentru frisca impreuna cu pliculetele de green sugar pana capata consistenta. Adaugam treptat mascarponele si mixam dupa fiecare lingura adaugata pana la incorporarea completa. Adaugam iaurtul mixand la viteza medie pana se incorporeaza si acesta. Punem la hidratat gelatina in putina apa rece, apoi o dizolvam la flacara foarte mica, amestecand mereu pana la dizolvarea completa. Lasam sa se raceasca si o adaugam la crema mixand usor in compozitie. La final adaugam esenta de menta, dupa gust, eu nu am pus mai mult de 2 linguri. Turnati crema peste piscoturi si dati tava la frigider pentru 2-3 ore, pana se intareste complet.Pentru spuma de capsuni: se curata capsunile si se pun la fiert cu 2-3 linguri apa intr-un vas cu fund dublu cu capac. Se lasa sa fiarba la foc foarte mic 10 minute. Atentie sa nu faca spuma si sa dea in foc! Se pasireaza capsunile cu blenderul vertical sau la robotul de bucatarie. Piureul rezultat se strecoara printr-o sita pentru a inlatura semintele.In piureul strecurat adaugam semintele de la o pastaie de vanilie. Se hidrateaza gelatina in putina apa rece, apoi se pune peste piureul de fructe strecurat. Piureul fiind cald spre fierbinte nu mai este necesar sa dizolvam gelatina pe flacara. Amestecam pana gelatina se dizolva si lasam sa se raceasca. Mixam albusurile cu un praf mic de sare, adaugam pliculetele cu green sugar si mixam pana albusurile capata consistenta si se tin de paletele mixerului. Adaugam piureul de capsuni, mixam usor si adaugam spuma peste crema cu menta. Dam tava la frigider pentru alte 2-3 ore, eu am lasat-o peste noapte, apoi portionam si servim. Sa va fie de folos!!

de preferat este sa nu adaugati prea multa esenta de menta, pentru a nu estompa gustul spumei de capsunipentru decor am folosit: petale de ciocolata amara, frunzulite de menta

Si ultima prajitura din categoria dulciurilor cu green sugar… Am ales o prajitura usoara, racoroasa si aromata cu menta in combinatie cu spuma fina de capsuni.

Prajitura cu aroma de menta si spuma de capsuni cu Green Sugar

Ingrediente

  • 1 pachet mare de piscoturipentru crema cu menta:200 ml smantana pentru frisca250 g mascarpone500 g iaurt gras grecesc10 pliculete green sugar1 plic gelatina(10 gr)50 ml apa rece2 linguri esenta de mentapentru spuma de capsuni:3 albusuri1 praf de sare5 pliculete green sugar500 gr capsuni proaspete1 plic gelatina(10 gr)50 ml apa rece1 pastaie vaniliepentru sirop:100 ml apa rece plata2 linguri sirop de fructe de padure sau orice sirop aveti

Mod de preparare

  • Si ultima prajitura din categoria dulciurilor cu green sugar… Am ales o prajitura usoara, racoroasa si aromata cu menta in combinatie cu spuma fina de capsuni.

Share