Deserturi

Prajitura cu ananas

Prajitura cu ananas si mascarpone.

Pentru inceput, pregatim budinca. Scurgem zeama de la compotul de ananas. Se amesteca cu budinca de vanilie si se completeaza cu 100 ml de apa. Se pun intr-o craticioara si se pun la foc mic. Se amesteca incontinuu, pana se ingroasa budinca. Cand s-a ingrosat, se opreste focul si se lasa sa se raceasca. Dupa ce s-a racit, amestecam cu ananasul taiat in cubulete mici.. Intre timp, se pregateste bla

Prajitura cu ananas


Portii

20

portii


Timp preparare

60

minute


Timp gatire

60

minute

Ingrediente

  • 8 buc ou

  • 200 gr zahar

  • 5 linguri faina

  • 5 linguri ulei

  • 3 linguri cacao

  • 1 lingurita praf de copt

  • 1 praf de sare

  • 580 gr compot de ananas

  • 40 gr praf de budinca de vanilie

  • 3 linguri zahar pudra

  • 250 gr branza Mascarpone

  • 100 gr ciocolata

  • 220 ml apa

Mod de preparare

  • Pentru inceput, pregatim budinca. Scurgem zeama de la compotul de ananas. Se amesteca cu budinca de vanilie si se completeaza cu 100 ml de apa. Se pun intr-o craticioara si se pun la foc mic. Se amesteca incontinuu, pana se ingroasa budinca. Cand s-a ingrosat, se opreste focul si se lasa sa se raceasca. Dupa ce s-a racit, amestecam cu ananasul taiat in cubulete mici.
  • Intre timp, se pregateste blatul. Se separa albusurile de galbenusuri. Peste albusuri, se adauga 120 ml de apa. Se mixeaza albusurile cu apa si cu praful de sare. Se adauga treptat cele 200 gr de zahar si se mixeaza, pana se obtine o bezea tare.
  • Se adauga galbenusurile, uleiul si praful de copt si se mixeaza, pana isi dubleaza volumul.
  • Spre final, adaugam treptat faina amestecata cu cacaua si amestecam cu spatula, cu miscari largi. Se amesteca, pana se incorporeaza toate ingredientele uscate.
  • Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava de 20×30 cm, tapetata cu hartie de copt, si se coace in cuptorul preincalzit, la 180°C, pentru 30 de minute.
  • Dupa ce se coace blatul, se lasa la racit, dupa care se taie in doua pe orizontala.
  • Pentru crema, mixam branza mascarpone cu zaharul pudra 5 minute, apoi amestecam cu cate o lingura de budinca. Mixam, pana ce terminam de incorporat toata budinca.
  • O treime din crema o punem intre cele 2 blaturi, iar restul deasupra prajiturii. Nivelam bine deasupra si apoi presaram ciocolata rasa.
  • Dam la rece pentru 2 ore, apoi putem portiona prajitura si servi.

Share