Deserturi

Prajitura cu ananas, struguri si crema de vanilie

Intr-un bol amestecam faina cu praful de copt si cele trei plicuri de ness, care la mine au fost diferite.Margarina lichida Unirea inlocuieste cu succes,untul topit sau uleiul si elimina timpul de topire.Are un procent de 80% grasime, ceea ce face aluatul mai pufos si fraged.Puteti folosi aceasta margarina direct sin frigider, pentru ca nu se intareste.Margarina impreuna cu zaharul si zaharul vani

Prajitura cu ananas, struguri si crema de vanilie

Ingrediente

  • – pentru blat360 g faina6 oua360 g zahar400 ml margarina Unirea lichida2 plicuri zahar vanilat1 plic praf de copt3 pliculete ness- pentru umplutura1 plic budinca vanilie10 g gelatina550 ml lapte4 linguri zahar1 compot ananas rondele150 g struguri200 ml frisca1 plic intaritor frisca- pentru decornuca de cocos verdebombonele colorate stelate

Mod de preparare

  • Intr-un bol amestecam faina cu praful de copt si cele trei plicuri de ness, care la mine au fost diferite.Margarina lichida Unirea inlocuieste cu succes,untul topit sau uleiul si elimina timpul de topire.Are un procent de 80% grasime, ceea ce face aluatul mai pufos si fraged.Puteti folosi aceasta margarina direct sin frigider, pentru ca nu se intareste.Margarina impreuna cu zaharul si zaharul vanilat, o mixam bine, pina se topeste zaharul, apoi adaugam pe rand ouale intregi si cate doua linguri de faina, mixand incet, pina adaugam toata faina amestecata.Imtro tava de 37 X 25 cm, punem hartie de copt, pe care o ungem cu putin unt, apoi rasturnam compozitia blatului, o nivelam si o dam la cuptorul dinainte incalzit la 160 de grade C pentru aproximativ 30-40 de minute.Intre timp preparam budinca cu 500 ml lapte si 4 linguri zahar, conform indicatiilor de pe plic.Cand s-a ingrosat o acoperim cu o folie de plastic( sa nu faca crusta) si o lasam afara la racit.Gelatina o hidratam in 50 ml lapte rece, 10 minute, apoi o topim pe bain marie, avand grija sa nu dea in clocot.Ananasul il punem la scurs intr-o strecuratoare.Cind budinca s-a mai racorit, adaugam gelatina topita, amestecam sa se omogenizeze.Frisca o mixam si cu o spatula o adaugam cu grija la budinca, amestecamd usor de sus in jos pina se incorporeaza toata frisca.Cand blatul s-a racit, il taiem in doua si il insiropam cu siropul din compotul de ananas.Peste prima foaie punem crema ( lasam deoparte cam 3 linguri ) o nivelam cu un cutit, asezam deasupra rondelele de ananas si boabele de struguri.Asezam deasupra a doua foaie, o insiropam si pe aceasta si deasupra intindem bine de tot cele 3 linguri de crema ramasa.Presaram deasupra nuca de cocos verde si bombonele colorate.Dam la rece pentru cateva ore, apoi portionam prajitura.Pofta mare sa aveti !http://sidyskitchen.blogspot.ro/2013/11/prajitura-cu-ananas-struguri-si-crema.html

Share