Deserturi

Prajitura cu ananas

Batem ouale cu zaharul si pasta de vanilie pana ajungem la o spuma alba. Ungem cu unt o tava de tort cu fundul detasabil. Pe baza tavii asezam un cerc din hartie de copt care a fost si el uns generos cu unt( pe ambele parti), peste care depunem feliile de ananas. Preincalzim cuptorul la 180 C.Amestecam faina cu praful de copt si le incorporam in spuma de oua. Varsam jumatate din cantitate pe

Prajitura cu ananas

Ingrediente

  • 1 cutie de compot de ananas(800g) 180g de faina 160g de zahar 40g de unt 4oua extract pasta de vanilie 7g de praf de copt ~90g de zahar(3linguri cu varf) frisca din 300ml de smantana + 1 zahar vanilat, 1 intaritor de frisca

Mod de preparare

  • Batem ouale cu zaharul si pasta de vanilie pana ajungem la o spuma alba. Ungem cu unt o tava de tort cu fundul detasabil. Pe baza tavii asezam un cerc din hartie de copt care a fost si el uns generos cu unt( pe ambele parti), peste care depunem feliile de ananas. Preincalzim cuptorul la 180 C.Amestecam faina cu praful de copt si le incorporam in spuma de oua. Varsam jumatate din cantitate peste ananas. Feliile ramase in sirop se taie maruntel, se adauga peste maiaua de oua. Varsam deasupra urmatoarea jumatate.Dam la cuptor 40 de minute, la final incercam cu scobitoarea si intoarcem prajitura pe un grilaj sa se racoreasca.In siropul ramas de la ananas adaugam 3 linguri pline de zahar si un pic de vanilie si lasam sa fiarba la foc mic pana se formeaza un sirop de glaseaza lingura. Cand prajitura este putin racorita, acoperim feliile de siropul preparat. Putem lasa natur sau glasa cu frisca.Pregatim frisca si glasam prajitura dupa placere. Serviti rece, pofta buna!

Share