Party

Prajitura cu afine, ciocolata alba si krantz

Culoare si gust!

Se prepara blatul, mixand 5 albusuri cu un praf de sare, apoi cu 125 gr de zahar, pana se obtine o bezea. Se mixeaza un pic 5 galbenusuri cu uleiul, apoi le adaugam in bezea. Se amesteca usor totul cu 5 linguri de faina turnata in ploaie. Se coace blatul in tava tapetata cu hartie pentru copt, circa 20 de minute. Se desprinde blatul de pe hartie, apoi se taie in 2 parti egale.. Se mixeaza bine sma

Prajitura cu afine, ciocolata alba si krantz


Portii

12

portii


Timp preparare

35

minute


Timp gatire

35

minute

Ingrediente

  • 200 gr branza de vaci dulce

  • 150 gr zahar pudra

  • 200 ml smantana lichida

  • 300 gr afine

  • 7 buc ou

  • 275 gr zahar

  • 3 linguri ulei

  • 5 linguri faina

  • 250 gr miez de nuca

  • 10 gr gelatina

  • 100 ml apa

  • 150 gr ciocolata alba

  • 100 ml sirop de afine

  • praf de sare

Mod de preparare

  • Se prepara blatul, mixand 5 albusuri cu un praf de sare, apoi cu 125 gr de zahar, pana se obtine o bezea. Se mixeaza un pic 5 galbenusuri cu uleiul, apoi le adaugam in bezea. Se amesteca usor totul cu 5 linguri de faina turnata in ploaie. Se coace blatul in tava tapetata cu hartie pentru copt, circa 20 de minute. Se desprinde blatul de pe hartie, apoi se taie in 2 parti egale.
  • Se mixeaza bine smantana cu branza si cu 150 gr de zahar pudra, pana se obtine o crema, apoi turnam in fir subtire 10 gr de gelatina hidratata in 100 ml de apa rece si topita la bain-marie. Se asaza intr-o tava potrivita prima foaie de blat, apoi presaram afinele proaspete, oprind cateva (10-12 bucati pentru decor), turnam crema, rasfiram 50 ml de sirop de fine peste crema, se asaza cea de-a doua bucata de blat, se preseaza usor cu mana.
  • Caramelizam 150 gr de zahar intr-o craticioara. Cand devine maro deschis, se toarna miezul de nuca, prajit si maruntit, se amesteca bine, se da de pe foc si adaugam 2 oua batute spuma, amestecand continuu si repede. Se toarna acest amestec peste prajitura, se niveleaza cu o spatula, apoi se decoreaza cu fir subtire de ciocolata alba topita la bain-marie, amestecata cu 50 ml de sirop de afine si afinele proaspete oprite. Se taie prajitura dupa 3 ore de stat la frigider.

Share