Retete de prajituri

Prajitura Chinezoaica

Pentru astazi am pregatit ceva dulce, o avanpremiera a acestui weekend 🙂

Mixam untul la temperatura camerei pana devine spumos iar apoi adaugam zaharul pudra si mixam pana se incorporeaza.

Separat batem albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam spuma peste unt si amestecam usor, cu miscari de jos in sus.

Amestecam nuca macinata cu faina, praful de copt, vanilia si cacaoa apoi adaugam acest amestec peste spuma de unt si amestecam usor pana se incor

Prajitura Chinezoaica


Portii

8

portii


Timp preparare

16

minute


Timp gatire

16

minute

Ingrediente

  • Blat:

  • 250 g unt

  • 6 albusuri

  • 100 g faina

  • 200 g zahar pudra

  • 250 g nuca macinata

  • 2 linguri cacao

  • 2 plicuri zahar vanilat

  • 1 praf de copt

  • Glazura:

  • 6 galbenusuri

  • 120 g zahar pudra

  • Decor:

  • 20 g ciocolata

  • 2-3 linguri lapte

Mod de preparare

  • Mixam untul la temperatura camerei pana devine spumos iar apoi adaugam zaharul pudra si mixam pana se incorporeaza.

    Separat batem albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam spuma peste unt si amestecam usor, cu miscari de jos in sus.

    Amestecam nuca macinata cu faina, praful de copt, vanilia si cacaoa apoi adaugam acest amestec peste spuma de unt si amestecam usor pana se incorporeaza.

    Punem aluatul in tava tapetata cu hartie de copt si dam la foc potrivit 20 de minute.

    Intre timp mixam bine galbenusurile vu zaharul pudra, pana se albesc si isi dubleaza volumul. Scoatem tava din cuptor si intindem galbenusurile pe toata suprafata prajiturii.

    Dam la cuptor pentru inca 10 minute.

    Scoatem prajitura din tava si lasam sa se racoreasca.

    Pentru decor topim ciocolata cu 2-3 linguri de lapte. Cu o lingura trasam linii peste glazura de galbenus.

    Dupa ce s-a intarit ciocolata putem sa portionam.

    Sursa

Share