Deserturi

Prajitura Cartof

O prajitura delicioasa!

Se taie 200 gr de rahat in bucatele mici si se pune la topit intr-un vas, cu 200 ml de apa. Se lasa sa se topeasca, dar pot sa ramana si bucatele mici.. Biscuitii se sfarama cu mana. Peste biscuiti, punem 3 linguri de cacao, rahatul topit, zaharul, un pachet de unt, 200 gr de nuca macinata si 50 ml de lapte.. Amestecam bine, pana are consistenta unui aluat tare, ce poate fi modelat. Apoi, ne umezi

Prajitura Cartof


Portii

20

portii


Timp preparare

15

minute


Timp gatire

15

minute

Ingrediente

  • 200 gr rahat

  • 200 ml apa

  • 500 gr biscuiti

  • 250 gr unt

  • 100 gr zahar

  • 200 gr nuci

  • 50 ml lapte

  • 70 gr cacao

Mod de preparare

  • Se taie 200 gr de rahat in bucatele mici si se pune la topit intr-un vas, cu 200 ml de apa. Se lasa sa se topeasca, dar pot sa ramana si bucatele mici.
  • Biscuitii se sfarama cu mana. Peste biscuiti, punem 3 linguri de cacao, rahatul topit, zaharul, un pachet de unt, 200 gr de nuca macinata si 50 ml de lapte.
  • Amestecam bine, pana are consistenta unui aluat tare, ce poate fi modelat. Apoi, ne umezim mainile cu lapte sau apa, si facem forme ca de cartof.
  • Se tavalesc apoi prin cacao si se asaza pe platou. Se dau la rece pentru 2 ore.

Share