Deserturi

Prajitura ,,carnaval

Se pepara blatul mixand bine albusurile cu un praf de sare apoi cu zaharul.Se mixeaza galbenusurile cu uleiul si esenta,se incorporeaa in bezea,se amesteca bine apoi turnam faina in ploaie.Se toarna aluatul in tava tapetata cu hartie pentru copt,se da 5 minute la foc iute apoi inca 15 la foc domol.Blatul copt se desprinde de pe hartie apoi se taie in 2 bucati egaleDovleacul cubulete se pune la fi

Prajitura ,,carnaval

Ingrediente

  • blat;5 oua,150 g zahar,150 g faina,un praf de sare,30 ml ulei,o esenta de vanilieumplura si jeleul;o farfurie adanca de dovleac aromat de placinta,taiat cubulete mici,cca.750 g zahar,4-5 stelute de anason,un praf de scortisoara,un plic de gelatina(10 g),2 plcuri de tort gelle

Mod de preparare

  • Se pepara blatul mixand bine albusurile cu un praf de sare apoi cu zaharul.Se mixeaza galbenusurile cu uleiul si esenta,se incorporeaa in bezea,se amesteca bine apoi turnam faina in ploaie.Se toarna aluatul in tava tapetata cu hartie pentru copt,se da 5 minute la foc iute apoi inca 15 la foc domol.Blatul copt se desprinde de pe hartie apoi se taie in 2 bucati egaleDovleacul cubulete se pune la fiert cu zaharul,anasonul,praful de scortisoara si cu 100 ml apa.Se fierbe,la foc domol cca 30 minute dupa care se da de pe foc si se strecoara bucatile fierte de dovleac de siropul ramasSe aseaza prima jumatate de blat si se toarna deasupra,bucatile fierte de dovleac din care oprim un castronel pentru decor, amesecate cu gelatina hdratata cu 100 ml apap rece si apoi topita la bain marin.Deasupra se aseaza a 2 bucata de blat,se preseaza usor cu mana,pe toata suprafata,se presara dasupra,pe toata suprafata prajituraii,bucatile de dovleac oprite si se preparara jeleul din sucul ramas in care am dizolvat tort-gelle-ul si apoi am dat totul intr-un clocot.se toarna deasupra prajiturii fierbinte.Se lasa cateva ore la rece dar de preferat de seara pana a 2 a zi,cand se taie prajitura. Pofta buna!

Share