Deserturi

Prajitura “Bulinuta”

Un desert sanatos si foarte gustos!

Se prepara blatul, mixand bine albusurile cu un praf de sare, apoi cu 125 gr de zahar pudra si 5 ml de esenta de vanilie. Se mixeaza si galbenusurile, apoi se incorporeaza in bezeaua tare. Se incorporeaza pesmetul, amestecat cu 2 linguri de pudra de roscove, cu 150 gr de miez de nuca maruntit (oprim circa 8 jumatati de miez de nuca intregi, pentru decor, circa 50 gr) si praful de copt. Se unge o f

Prajitura "Bulinuta"


Portii

5

portii


Timp preparare

32

minute


Timp gatire

32

minute

Ingrediente

  • 3 buc ou

  • 200 gr zahar pudra

  • 200 gr miez de nuca

  • 3 linguri pesmet

  • 1 lingurita praf de copt

  • praf de sare

  • 30 gr zahar vanilat

  • 3 linguri pudra de roscove

  • 300 ml frisca lichida

  • 250 gr crema de branza

  • 5 ml esenta de vanilie

  • 10 gr gelatina

  • 100 ml apa

Mod de preparare

  • Se prepara blatul, mixand bine albusurile cu un praf de sare, apoi cu 125 gr de zahar pudra si 5 ml de esenta de vanilie. Se mixeaza si galbenusurile, apoi se incorporeaza in bezeaua tare. Se incorporeaza pesmetul, amestecat cu 2 linguri de pudra de roscove, cu 150 gr de miez de nuca maruntit (oprim circa 8 jumatati de miez de nuca intregi, pentru decor, circa 50 gr) si praful de copt. Se unge o forma de tort sau o tavita mica cu un pic de ulei, se toarna aluatul si se da la copt circa 20-25 de minute.
  • Se mixeaza 200 ml de frisca lichida cu 10 gr de zahar vanilat si 75 gr de zahar pudra, pana se intareste, apoi o mixam cu crema de branza. Se adauga si 10 gr de gelatina hidratata in 100 ml de apa rece si apoi topita la bain-marie. Se toarna crema peste blatul rece, pe care l-am pus din nou in forma in care l-am copt. Se mixeaza 100 ml de frisca, apoi se amesteca cu o lingura de pudra de roscove si 20 gr de zahar vanilat. Se pune apoi intr-un pos cu varf lung si se “injecteaza" in crema de branza de vaci, usor, pana ce se formeaza cerculete mici deasupra. Se decoreaza cu jumatatile de miez de nuca deasupra. Se lasa la rece cel putin 2 ore, de preferat de seara pana dimineata, apoi se scoate din forma si se portioneaza in felii subtiri.

Share