Deserturi

Prajitura Alice

Mixam galbenusurile cu zaharul pana isi dubleaza volumul si se deschide culoarea. Adaugam piureul de castane (congelat) dat prin razatoarea mica si amestecam pana la omogenizare. Incorporam cu ajutorul unei spatule, faina amestecata cu praful de copt si migdalele macinate. Aceasta compozitie o turnam intr-o tava tapetata cu hartie de copt si introducem in cuptorul preincalzit circa 25-30 minute,

Prajitura Alice

Ingrediente

  • Ingrediente blat: -6 oua-180 gr zahar-250 gr piure castane-1 pliculet praf de copt-110 gr migdale macinate-110 gr fainaIngrediente pentru crema: -500 ml lapte-100 gr zahar-4 galbenusuri-40 gr amidon-200 gr ciocolata (eu am folosit una neagra si una cu lapte)-40 gr untIngrediente pentru spuma de frisca:-200 ml frisca-200 gr lapte condensat-50 ml lapte-2 foi gelatina

Mod de preparare

  • Mixam galbenusurile cu zaharul pana isi dubleaza volumul si se deschide culoarea. Adaugam piureul de castane (congelat) dat prin razatoarea mica si amestecam pana la omogenizare. Incorporam cu ajutorul unei spatule, faina amestecata cu praful de copt si migdalele macinate. Aceasta compozitie o turnam intr-o tava tapetata cu hartie de copt si introducem in cuptorul preincalzit circa 25-30 minute, pana trece testul cu scobitoarea. Lasam sa se raceasca si pregatim crema de ciocolata.Punem laptele (400 ml) la fiert, galbenusurile le mixam cu zaharul si amidonul. Adaugam treptat restul de lapte (100 ml). Cand laptele incepe sa fiarba adaugam tot treptat peste amestecul de galbenusuri si amestecam continuu. Punem compozitia inapoi pe foc mediu si amestecand lasam sa fiarba pana se ingroasa. Ciocolata o rupem bucatele si o punem la topit pe baie de aburi. Cand este complet topita adaugam untul si amestecam pana la omogenizare. Turnam ciocolata in fir subtire peste crema si amestecam energic pana devine o crema omogena.Acoperim toata suprafata cremei cu o folie alimentara si lasam sa se raceasca.Pentru spuma de frisca punem gelatina la hidratat in apa rece. Laptele condensat il amestecam cu o lingura de lapte, iar in restul de lapte incalzit dizolvam gelatina scursa de apa in care am hidratat-o. Amestecam pana se dizolva complet si o adaugam in laptele condensat, mixand usor. Smantana pentru frisca o mixam pana devine tare, apoi o incorporam treptat si usor in amestecul de lapte condensat.Intindem crema de ciocolata peste blatul racit, apoi spuma de frisca, iar in final presaram fulgi de ciocolata sau orice altceva doriti si o tinem la rece.Pofta buna!

Share