Retete de prajituri

Prajitura Albina

Prajitura care ma duce cu gandul la copilarie….

– Facem foile : intr-o cratita punem ouale cu zaharul, untura, mierea, uleiul, laptele si bicarbonatul stins si punem la foc mic sa se topeasca toate ingredientele. Cand incepe sa dea in clocot (avem grija sa nu se prinda de fund) dam deoparte la racit putin si apoi adaugam faina . Framantam bine si impartim in 4- coacem foile pe dosul tavii unde cu ulei si pudrate cu faina (cca 7- 8 minute fie

Prajitura Albina


Timp preparare

32

minute


Timp gatire

32

minute

Ingrediente

  • Foile (4)

  • – 2 oua

  • – 100 gr zahar

  • – 2 linguri cu varf de miere de albine

  • – 2 linguri untura

  • – 6 linguri ulei

  • – 1/2 lta bicarbonat stins

  • – 4 linguri lapte

  • – 450-500 gr faina

  • Crema:

  • – 300 ml lapte

  • – 6 linguri de gris

  • – 200 gr unt

  • – 150 gr zahar

  • – coaja si zeama de lamaie

  • – vanilie

  • – un borcan gem de caise

  • zahar praf pentru ornat( optional)

Mod de preparare

  • – Facem foile : intr-o cratita punem ouale cu zaharul, untura, mierea, uleiul, laptele si bicarbonatul stins si punem la foc mic sa se topeasca toate ingredientele. Cand incepe sa dea in clocot (avem grija sa nu se prinda de fund) dam deoparte la racit putin si apoi adaugam faina . Framantam bine si impartim in 4- coacem foile pe dosul tavii unde cu ulei si pudrate cu faina (cca 7- 8 minute fiecare).Le scoatem pe un prosop si lasam sa se raceasca. Eu am facut foile cu o zi inainte de a le umple.

    – Pentru crema vom fierbe laptele si cand incepe sa fiarba adaugam in ploaie grisul, amestecand mereu cu un tel. Cand se ingroasa dam deoparte sa se raceasca, amestecand din cand in cand. Untul se tine la temperatura camerei si se pune cubulete intr-un castron cu zaharul si il frecam spuma , pana se dizolva zaharul si devine spumos. Adaugam treptat crema de gris si mixam bine. Adaugam vanilie si coaja si sucul de la o lamaie. 

    . Asamblam prajitura intr-o tava dreptunghiulara: foaie-jumate de crema-foaie-gem-foaie.crema -foaie.

    – Este buna doar a doua zi cand foile se vor inmuia si inainte de servire se pudreaza cu zahar praf .

Share