Sezon

Portofele cu varza calita

Prepararea aluatului:Se face un aluat elastic, potrivit de moale si nelipicios din: faina, zahar, sare, drojdie, doua linguri de ulei si apa calda. Se lasa la dospit 30 minute, la caldura.Prepararea umpluturii:In timp ce aluatul dospeste, pregatim umplutura.Se scurge bine varza de moare si se taie cat de marunt ne place. Daca este prea acra, varza se pune la desarat , in apa rece, cu cel putin o ora inainte.Se curata ceapa, se spala, se taie marunt si se prajeste in uleiul incins, pana ce se inmoaie. Se adauga varza tocata marunt si se amesteca mereu ca sa nu se arda. Cand varza este calita, se pune piper dupa gust.Prepararea portofelelor :Se intinde aluatul si se taie cu o forma rotunda, cat de mare dorim. Se pune umplutura dupa care se impatureste in doua si se apasa marginile cu o furculita, ca sa nu se desfaca. Portofelele astfel rezultate, se pun la prajit, in baie de ulei, pe ambele parti. Cand sunt gata se scot intr-un vas in care am pus servetele, sau prosoape de hartie, ca sa se scurga uleiul in exces.Se consuma, de preferinta, calde dar sunt foarte bune si reci. Cine nu are forma rotunda, poate sa modeleze portofele cu mana, mai mari, cum de altfel am facut si eu, o bucata.Pofta buna!

Prajiti portofelele la foc mic ca sa nu se arda, in ulei incins in prealabil. Prajiti portofelele pana ce devin aurii si usor crocante.

Sunt placintele de post, foarte gustoase si usor de facut.Din ingredientele de mai jos au rezultat 22 portofele .

Portofele cu varza calita

Ingrediente

  • Pentru aluat: 500 g faina alba 25 g drojdie proaspata 1 lingurita de zahar 1 praf de sare 2 linguri de ulei apa calda Pentru umplutura: 1 varza mica 1 ceapa medie ulei pentru calit varza piper macinat ulei pentru prajit portofelele

Mod de preparare

  • Sunt placintele de post, foarte gustoase si usor de facut.Din ingredientele de mai jos au rezultat 22 portofele .

Share