Diverse

Porc dulce-acrisor cu orez basmati

Carnea se taie cuburi si se marineaza cel putin o jumatate de ora,intr-un amestec compus din usturoi zdrobit,sare,piper,sos de soia si jumatate din cantitatea de amidon.Amestecam si lasam asa.Cuburile de carne marinate le prajim in baie de ulei;le scoatem si le pastram la cald.Ardeii,ananasul si ceapa le taiem in fasii sau cuburi .Pentru sos se caramelizeaza zaharul pe care il stingem cu siropul de ananas,ramas de la conserva + cateva linguri de apa,,in care diluam amidonul ramas .Punem legumele,ghimbirul,uleiul de susan,otetul balsamic,bulionul,carnea si lasam la fiert maxim 10 minute.Amestecam usor .Orezul basmati l-am fiert al dente in 2,5 litri de apa cu sare .L-am scurs de apa .Servim porcul dulce acrisor asezat pe un pat de orez !Cu adevarat, o masa delicioasa,un rasfat pentru gusturi!:)Pofta buna !:)

Din bucataria chinezeasca am preparat o reteta deosebit de gustoasa si apreciata .

Porc dulce-acrisor cu orez basmati

Ingrediente

  • Ingrediente: 1 kg pulpa de porc degresata si dezosata 250 g orez basmati 300 g ananas din conserva 2 ardei Kapia rosii 2 ardei grasi galbeni sau verzi 1 ceapa 3-4 catei de usturoi Pentru sos: 2 lingurite de ghimbir ras 40 ml sos de soia 1 lingura de otet balsamic 50 g bulion 3 linguri ulei de susan 4 linguri de amidon 100 g zahar

Mod de preparare

  • Din bucataria chinezeasca am preparat o reteta deosebit de gustoasa si apreciata .

Share