Porc

Porc cu legume la cuptor

Aceasta reteta s-a nascut din o lipsa de inspiratie pentru masa de pranz,insa pana la urma s-a dovedit a fi o idee buna cu vitaminele si aromele legumelor facute la cuptor.

Carnea am marinat-o cu sos soia,50 ml vin rose,curry, si am lasat-o o jumatate de ora in aceasta marinata,apoi carnea am scos-o,am asezat-o in tava de yena,marinata am bagat-o la blender impreuna cu cepele,usturoiul,o smochina,sosul worchester,sosul pimento si am amestecat bine pana s-a facut ca un sos mai gros,pe care l-am turnat in tava peste carne si am dat la cuptor.

Legumele le-am

Porc cu legume la cuptor


Portii

4

portii


Timp preparare

12

minute


Timp gatire

12

minute

Ingrediente

  • Am folosit:

  • 6 felii pulpa de porc

  • 2 cepe rosii mici

  • 2 catei de usturoi

  • sos worchester

  • sos pimento

  • otet xeres

  • ulei de masline

  • 4 smochine

  • 1 conopida

  • 2 dovlecei

  • 1/2 vanata

  • ,vin rose

  • 1 morcov,

  • sos soia

  • boia,curry,

  • chimen,

  • coriandru boabe,

  • rozmarin

  • 1 lingurita zahar

Mod de preparare

  • Carnea am marinat-o cu sos soia,50 ml vin rose,curry, si am lasat-o o jumatate de ora in aceasta marinata,apoi carnea am scos-o,am asezat-o in tava de yena,marinata am bagat-o la blender impreuna cu cepele,usturoiul,o smochina,sosul worchester,sosul pimento si am amestecat bine pana s-a facut ca un sos mai gros,pe care l-am turnat in tava peste carne si am dat la cuptor.

    Legumele le-am spalat,le-am taiat cuburi,conopida am desfacut-o in buchetele,am asezat legumele intr-o tava si le-am asezonat cu chimen,coriandru,rozmarin,boia,curry,toate aceste condimente le-am pisat putin in mojar inainte de a le pune peste legume,am pus deasupra legumelor putin ulei,am acoperit tava cu o folie de aluminiu si am dat la cuptor aproximativ 30 minute pana cand legumele s-au inmuiat putin,dar nu de tot,le-am lasat mai al dente.

    Intr-o tigaie am pus putin ulei de masline,am adaugat smochinele taiate felii mai groase,le-am lasat 30 secunde sa se caleasca apoi am adaugat zahar,otet xeres,sos pimento si am lasat pana s-a facut un sos grosut si zaharul s-a topit complet.Acest sos l-am folosit peste friptura atunci cand am servit-o.

    Pofta mare!

Share