Deserturi

Popovers

Un desert bun si cu putin zahar.

Intr-un bol batem ouale. le amestecam cu lapte; punem apoi laptele si sarea. Cand acestea s-au omogenizat bine, adaugam si faina.. Formele de briose se ung cu unt si se baga in cuptorul preincalzit. Se lasa 5 minute pana se incalzesc formele.. Se umplu formele trei sferturi cu aluat(nu mai mult deoarece se vor umfla). Se introduc din nou in cuptor la foc mare timp de 5 minute apoi urmatoarele 20 d

Popovers


Portii

12

portii


Timp preparare

20

minute


Timp gatire

20

minute

Ingrediente

  • 150 gr faina alba

  • 250 ml lapte

  • praf de sare

  • 1 lingurita zahar

  • 1 lingurita zahar vanilat

  • 2 buc ou

  • 30 gr unt

  • dupa gust dulceata de visine

Mod de preparare

  • Intr-un bol batem ouale. le amestecam cu lapte; punem apoi laptele si sarea. Cand acestea s-au omogenizat bine, adaugam si faina.
  • Formele de briose se ung cu unt si se baga in cuptorul preincalzit. Se lasa 5 minute pana se incalzesc formele.
  • Se umplu formele trei sferturi cu aluat(nu mai mult deoarece se vor umfla). Se introduc din nou in cuptor la foc mare timp de 5 minute apoi urmatoarele 20 de minute la foc mediu. Cat timp sunt la cuptor, nu se va deschide deloc usa cuptorului.
  • Se stinge focul si se mai lasa in cuptor la racit.

Share