Retete de prajituri

Poloneza

Zilele din urma vorbeam cu mama despre prajiturile ce ni le pregatea in copilarie.Cat de multe facea, ce bune erau ca imi amintesc mereu de ele.Simple, cu creme, mai sofisticate dar delicioase.Si asa ne-am amintit si de aceasta prajitura pe care eu o savurez mereu cu placere.Am cautat in caietelul cu reteta sa vad daca mai am reteta si m-am apucat de treaba.Parca nu mai servisem o prajitura de luni de zile asa o mancam. Se vede ca e o prajitura din copilarie pentru ca ne place mult de tot!

Untul il mixam spuma impreuna cu zaharul si galbenusul de ou. Incorporam smantana, iar apoi praful de copt. Adaugam coaja rasa de lamaie, iar la final punem faina. Framantam cu mana pana obtinem un aluat nelipicios, cam ca o plastelina.

Intr-o tava dreptunghiulara punem hartie de copt. Aluatul il punem in tava si cu degetele il intindem pe intraga suprafata a tavii. Dam foaia de aluat i

Poloneza


Timp preparare

16

minute


Timp gatire

16

minute

Ingrediente

  • 100 gr unt

  • 1 galbenus

  • 70 gr zahar

  • 100 gr smantana

  • 1 praf de copt

  • 270 gr faina

  • coaja rasa de lamaie

  • 200 gr nuca macinata

  • 1 borcan gem de prune

  • 2 linguri zahar pudra

  • 4 albusuri

Mod de preparare

  • Untul il mixam spuma impreuna cu zaharul si galbenusul de ou. Incorporam smantana, iar apoi praful de copt. Adaugam coaja rasa de lamaie, iar la final punem faina. Framantam cu mana pana obtinem un aluat nelipicios, cam ca o plastelina.

    Intr-o tava dreptunghiulara punem hartie de copt. Aluatul il punem in tava si cu degetele il intindem pe intraga suprafata a tavii. Dam foaia de aluat in cuptorul incins pentru 8 minute

    Albusurile le mixam pana se intaresc. Nuca o amestecam cu zaharul pudra. Dupa ce am copt 8 minute foaia, o scoatem din cuptor, o ungem cu gem si presaram nuca peste tot. Deasupra punem albusurile si le uniformizam. Bagam iar tava in cuptor . Lasam pana albusurile devin aurii, iar foaia este coapta.

    Tragem putin de hartia de copt intr-o parte ca sa verificam daca blatul este bine facut. Cand este gata o scoatem si o lasam sa se raceasca. Acum poate fi taiata si sa o servim!

Share