Aperitive / Garnituri

Pogaci cu cașcaval

Într-un vas se cerne făina,  se adaugă sarea, gălbenușurile,  untul tăiat bucățele mici, smântâna și drojdia dizolvată în cei 100 ml lapte călduț. Se frământă toate la un loc până obținem un aluat omogen și care nu se lipește de degete.  Se întinde pe masa de lucru o foaie de jumătate de deget grosime, se unge cu albușu

Pogaci cu cașcaval


Portii

135

portii


Timp preparare

12

minute


Timp gatire

12

minute

Ingrediente

  • 1 kg făină albă

  • 380 g unt de 85% grăsime

  • 3 gălbenușuri

  • 50 g drojdie proaspătă

  • 100 ml lapte

  • 5-6 lg smântână

  • 3 lgt sare

  • 200-250 g cașcaval

Mod de preparare

  • Într-un vas se cerne făina,  se adaugă sarea, gălbenușurile,  untul tăiat bucățele mici, smântâna și drojdia dizolvată în cei 100 ml lapte călduț. Se frământă toate la un loc până obținem un aluat omogen și care nu se lipește de degete.  Se întinde pe masa de lucru o foaie de jumătate de deget grosime, se unge cu albușurile bătute și se rade cașcavalul deasupra.  Se taie forme rotunde cu ajutorul unui pahar (sau dacă aveți altceva), se așează in tavă,  se lasă cca 10-15 minute să crească și apoi se dau la cuptor. Se lasă până se rumenesc frumos deasupra.

    Mie mi-au ieșit 135 de bucăți pe numărate.  :d

    Poftă bună! 

Share