Retete de prajituri

Pogacele cu telemea de oaie si oregano verde

In tarile arabe oregano verde se gaseste pe piata aproape tot timpul anului; astfel este folosit la numeroase mancaruri si prajituri gen saratele, pogacele, croissants,placinte,foetaj.
Proaspat, oregano este extraordinar de aromat si putin iute.

Se amesteca faina cu drojdia instantanee timp de 1 minut , apoi se adauga restul ingredientelor si se framanta bine.
Se intinde o foaie de aluat de 1cm si se taie pogacelele.
Se aseaza in tava si se mai lasa cca 15 minute pentru a creste putin.
Intre timp se incalzeste cuptorul si se coc la foc potrivit cca 35 de minute.
Pofta buna!

Pogacele cu telemea de oaie si oregano verde


Portii

6

portii


Timp preparare

16

minute


Timp gatire

16

minute

Ingrediente

  • 250 gm unt sau margarina moale

  • 400 gm faina

  • 200 gm telemea de oaie desarata si rasa pe razatoarea mica

  • 3 lingurite de drojdie instantanee

  • 2 lingurite chimin boabe

  • 2 linguri ulei de masline

  • 1 cana frunze de oregano verde maruntite

Mod de preparare

  • Se amesteca faina cu drojdia instantanee timp de 1 minut , apoi se adauga restul ingredientelor si se framanta bine.
    Se intinde o foaie de aluat de 1cm si se taie pogacelele.
    Se aseaza in tava si se mai lasa cca 15 minute pentru a creste putin.
    Intre timp se incalzeste cuptorul si se coc la foc potrivit cca 35 de minute.
    Pofta buna!

Share