Aperitive / Garnituri

Pogacele cu jumari

-am amestecat totul in robotul de bucatarie pana am obtinut un aluat omogen-am acoperit aluatul su un servet si am lasat sa se odihneasca pana si-a dublat volumul-intre timp ne ocupam de jumari pe care deoarece eu le aveam proaspete a trebuit sa le topesc-dupa ce s-au racit se baga in robotul de bucatarie sa se marunteasca,se amesteca cu 2 lg untura tare,(se pot trece prin masina de tocat carne.) -dupa ce aluatul a crescut suficient se intinde pe masa uleiata in foaie dreptunghiulara cu grosimea de aproximativ 8 mm si se unge cu compozitia de jumari -se executa urmatoarea impaturire:vezi foto=> -se infoliaza si se da la rece pentru 30 min -se efectueaza aceasta impaturire de inca 2 ori-se intinde o foaie groasa de 7-8 mm si se decupeaza cu ajutorul unui pahar,se pun in tava cu hartie de copt si se lasa la temperatura camerei pana cresc putin,se ung cu ou-se dau la cuptor pana se rumenesc frumos cam 20 min

Reteta Laurei Laurentiu….cu care m-am inscris la concursul organizat pe blogul dansei.

Pogacele cu jumari

Ingrediente

  • 500 g faina 25 g drojdie 1 ou 2 lg untura rece 200 ml lapte caldut 1 lg zahar 1 lg sare Pentru pasta de jumari 250g jumari+2 lg untura tare

Mod de preparare

  • Reteta Laurei Laurentiu….cu care m-am inscris la concursul organizat pe blogul dansei.

Share