Aperitive / Garnituri

Pogacei cu jumari

Intr-un castron amestecam pasta de jumari cu branza rasa. In alt castron punem faina, in mijloc, adaugam oul, sarea, zaharul, untura si smantana, incepem si amestecam si din cand in cand turnam lapte caldut, pana formam un aluat nelipicios. Aluatul il framantam pe blatul de lucru cca 20 min apoi il intindem intr-un dreptunghi, peste care intindem pasta de jumari. Impaturim in felul urmator, aducem laturile si din stanga si din dreapta si le unim la mijloc, apoi impachetam dreptunghiul format in felul urmatoro paret pana la jumatatea dreptunghiului si cealalta peste ( cum se vede si-n fotografie)..din pacate nu mi-au iesit toate fotografiile, aparatul meu a cedat nervos…:))…Apoi cu ajutorul sucitorului intindem o foaie nu foarte groasa, o crestam si pe orizontala si pe verticata, cu o forma rotunda taiem pogacelele si le asezam in tava cu hartie de copt. Ungem cu ou si bagam tava la cuptorul preincalzit, pentru 20-25 min, sa se rumeneasca frumos.

se lasa distanta intre ele cand le asezam in tava

Ma impiedicam de niste jumari si mi-am amintit ca ne facea mamaia cand eram mici…..

Pogacei cu jumari

Ingrediente

  • 500 g faina 125 g smantana grasa 25 g untura 1 pliculet cu drojdie uscata 1 ou 25 g zahar 250 ml lapte un praf de sare 200 g jumari pasta 50 g branza de oaie 1 ou pt. uns

Mod de preparare

  • Ma impiedicam de niste jumari si mi-am amintit ca ne facea mamaia cand eram mici…..

Share