Retete de prajituri

Plumcake cu ricotta si lamaie

O prajitura foarte gustoasa cu putine ingrediente formata dintr-un un aluat moale si usor ce ti se topeste in gura!

– amestecam cu mixerul ricotta, zaharul si praful de sare pentru 3 minute;

– adaugam ouale treptat, unul cate unul si mixam bine pana devine o compozitie cremoasa;

– faina, amidonul si praful de copt le adaugam in compozitia obtinuta si mixam din nou pentru cateva minute;

– la urma adaugam untul topit, coaja si zeama de la cele 2 lamai.

Dam tava la cuptorul prein

Plumcake cu ricotta si lamaie


Portii

6

portii


Timp preparare

12

minute


Timp gatire

12

minute

Ingrediente

  • 250 gr ricotta

  • 200 gr zahar

  • 3 oua

  • 100 gr faina

  • 100 gr amidon

  • 100 gr unt

  • 2 lamai

  • 1 plic praf de copt

  • praf de sare

Mod de preparare

  • – amestecam cu mixerul ricotta, zaharul si praful de sare pentru 3 minute;

    – adaugam ouale treptat, unul cate unul si mixam bine pana devine o compozitie cremoasa;

    – faina, amidonul si praful de copt le adaugam in compozitia obtinuta si mixam din nou pentru cateva minute;

    – la urma adaugam untul topit, coaja si zeama de la cele 2 lamai.

    Dam tava la cuptorul preincalzit la 180° pentru 40 de minute (facem testul cu scobitoarea inainte de a scoate prajitura din cuptor).

Share