Dulciuri

Plastilină de ciocolată

Dintre multele variante de paste de acoperit torturi, am găsit într-o carte plastilina de ciocolată. Este incomparabil mai uşor de lucrat cu ea, dar ca şi la celelalte paste, are şi asta avantaje şi dezavantaje. Încercaţi-o şi poate o să vă placă.

Ciocolata ruptă bucăţele se pune într-un castron şi se adauga 40 g miere. Castronul se pune pe aragaz, deasupra unui vas cu apă fierbinte (bain marie), dar să nu atinga apa din vas. Se lasă pe foc până se topeşte ciocolata, timp în care se amestecă să se omogenizeze. Nu amestecaţi mai mult pentru că începe să iasă grăsimea la suprafaţă. Este gata c&acir

Plastilină de ciocolată


Timp preparare

4

minute


Timp gatire

4

minute

Ingrediente

  • 100 g ciocolată albă

  • 40 g miere de salcâm

Mod de preparare

  • Ciocolata ruptă bucăţele se pune într-un castron şi se adauga 40 g miere. Castronul se pune pe aragaz, deasupra unui vas cu apă fierbinte (bain marie), dar să nu atinga apa din vas. Se lasă pe foc până se topeşte ciocolata, timp în care se amestecă să se omogenizeze. Nu amestecaţi mai mult pentru că începe să iasă grăsimea la suprafaţă. Este gata când compoziţia se dezlipeşte de castron. Se pune pe o folie alimentară şi se lasă să se răcească. Se lasă până a doua zi să lucreze compoziţia şi să se întărească, dar nu în frigider.  

Share