Deserturi

Plastilina de ciocolata

Ciocolata rupta bucatele se pune intr-un castron si se adauga 40 g miere. Castronul se pune pe aragaz, deasupra unui vas cu apa fierbinte (bain marie), dar sa nu atinga apa din vas. Se lasa pe foc pana se topeste ciocolata, timp in care se amesteca sa se omogenizeze. Nu amestecati mai mult pentru ca incepe sa iasa grasimea la suprafata. Este gata cand compozitia se dezlipeste de castron. Se pune pe o folie alimentara si se lasa sa se raceasca. Se lasa pana a doua zi sa lucreze compozitia si sa se intareasca, dar nu in frigider.

Este gata atat de repede, incat nu mai apucati sa faceti poze decat riscand sa stricati totul. Din pasta asta se pot modela flori, frunze sau ce mai vreti voi, sau se poate acoperi tortul. Din aceasta cantitate eu am acoperit un tort de 26 cm doar deasupra si poate ar fi fost mai bine sa fac portie dubla. Pasta se inmoaie in timpul lucrului, dar dupa ce am intins foaia am pus-o pe un platou in frigider sa se intareasca, apoi am aplicat-o pe tort. Cam astea au fost dezavantajele. Avantajele sunt ca se lucreaza foarte usor, este mult mai buna la gust decat alte paste, parca nu este atat de dulce, se taie usor. Se poate face si cu ciocolata cu lapte sau amara.

Dintre multele variante de paste de acoperit torturi, am gasit intr-o carte plastilina de ciocolata. Este incomparabil mai usor de lucrat cu ea, dar ca si la celelalte paste, are si asta avantaje si dezavantaje. Incercati-o si poate o sa va placa.

Plastilina de ciocolata

Ingrediente

  • 100 g ciocolata alba 40 g miere de salcam

Mod de preparare

  • Dintre multele variante de paste de acoperit torturi, am gasit intr-o carte plastilina de ciocolata. Este incomparabil mai usor de lucrat cu ea, dar ca si la celelalte paste, are si asta avantaje si dezavantaje. Incercati-o si poate o sa va placa.

Share