Aperitive / Garnituri

Placinte sandwich

Mai intai preparam maiaua(apa calduta cu lingura de zahar si drojdia).Intr-un castron punem faina,in mijloc punem maiaua,ouale,laptele si uleiul.Framantam bine aluatul si lasam sa creasca intr-un loc cald. Pana creste aluatul pregatim umplutura placintelor.Cascavalul si branza se dau individual pe razatoare.Feliile de sunca le taiem in doua.Salata se spala bine,rosia si ardeiul se taie felii subtiri. Cand aluatul a crescut incingem uleiul intr-o tigaie adanca,rupem cu mana bucati din aluat si le intindem pe blatul de lucru cu mana,blat pe care in prealabil l-am uns cu ulei. Fiecare placinta o prajim pe ambele parti si le scoatem pe prosoape de hartie.Le umplem pe rand :ungem placinta cu smantana,presaram cascaval si branza,adaugam o felie de sunca,una de salata,rosii si ardei.Pofta buna.

Placintele se rumenesc la foc potrivit. Umplutura o putem face cum dorim:salam,sunca,kaizer,branza de burduf,orice legume.

O super idee pentru pachetelul de la scoala sau atunci cand ai musafiri.

Placinte sandwich

Ingrediente

  • 300 ml apa calduta 300 ml lapte 2 linguri de zahar 1 ou 60 ml ulei 1 pliculet de drojdie 800 gr de faina 2 lg de sare Umplutura: 100 gr sunca 100 gr cascaval Delaco 100 gr branza sarata 1 salata verde 1 rosie 1 ardei kapia rosu 150 gr smantana

Mod de preparare

  • O super idee pentru pachetelul de la scoala sau atunci cand ai musafiri.

Share