Aperitive / Garnituri

Placinte cu branza si marar la cuptor

Preparam mai intai umplutura: branza telemea rasa se amesteca cu smantana si branza de burduf, apoi adaugam mararul spalat si tocat.Intr-un vas incapator punem drojdia, sarea si zaharul.Amestecam sa se lichefieze drojdia, adaugam apa calduta, faina, framantam si picuram din cand in cand ulei de masline, pana se dezlipeste aluatul de maini.Acoperim cu un servet curat de bucatarie si lasam o ora si jumatate aluatul la dospit pana isi tripleaza volumul.Pe masa de lucru presaram faina, rupem bucati din aluat pe care le taiem cu rola, ungem jumatate din aluat cu umplutura de branza, acoperim cu cealalta jumatate, cea cu model.Preincalzim cuptorul la 185 grade.Asezam placintele in tava tapetata cu hartie de copt.Le ungem cu ou batut, presaram seminte de mas si de floarea soarelui si coacem placintele pana capata aspect de rumen.Servim placintele calde sau reci, oricum sunt excelente…..Pofta buna!

Cine vine la placinte??

Placinte cu branza si marar la cuptor

Ingrediente

  • 450 ml apa calduta cca.800-900 gr. faina alba proaspat cernuta 1 lingurita zahar tos 1 lingurita rasa de sare 1 cub drojdie proaspata ulei de masline, cca 25-30 ml 1 legatura de marar 1 ou mare de casa branza de burduf, cca 200 gr. branza telemea de oaie rasa, cca 150 gr. 1/2 cutie smantana fermentata seminte de folarea soarelui seminte de mac

Mod de preparare

  • Cine vine la placinte??

Share