Diverse

Placinte cu branza in tigaie

Placintute cu branza in tigaie, ca la bunica.

Rasturnam faina intr-un bol incapator. Facem o gropita in mijloc si turnam laptele caldut, in care am dizolvat drojdia uscata si oul. Incepem sa amestecam bine, pentru a incorpora laptele in faina si a rezulta un aluat. Cand laptele s-a absorbit si aluatul este aproape format, adaugam 3 linguri de ulei si sarea.. Framantam bine aluatul, cam 10-15 minute, pana ce devine suplu si nu se mai lipeste d

Placinte cu branza in tigaie


Portii

7

portii


Timp preparare

20

minute


Timp gatire

20

minute

Ingrediente

  • 500 gr faina

  • 500 gr branza telemea

  • 300 ml lapte

  • 1 buc ou

  • 300 ml ulei

  • 10 gr drojdie uscata

  • 1 praf de sare

Mod de preparare

  • Rasturnam faina intr-un bol incapator. Facem o gropita in mijloc si turnam laptele caldut, in care am dizolvat drojdia uscata si oul. Incepem sa amestecam bine, pentru a incorpora laptele in faina si a rezulta un aluat. Cand laptele s-a absorbit si aluatul este aproape format, adaugam 3 linguri de ulei si sarea.
  • Framantam bine aluatul, cam 10-15 minute, pana ce devine suplu si nu se mai lipeste de maini.
  • Asezam aluatul intr-un vas curat, uns cu ulei si-l lasam sa dospeasca, la loc caldut, pentru 30-40 de minute sau pana ce isi dubleaza volumul.
  • Cand aluatul a crescut, rupem bucati de marimea unui ou mai mare, le intindem putin cu facaletul si in mijloc punem o lingura cu varf de branza rasa.
  • Inchidem bine discul de aluat, astfel incat umplutura sa ramana in mijloc si sa fie bine inchisa. Intindem inca o data aluatul, destul de subtire, dar avand grija sa nu se rupa.
  • Prajim placintele astfel formate intr-o tigaie incinsa, in care punem ulei, la foc mediu spre mic.
  • Intoarcem placintele pe ambele parti si le prajim pana ce devin aurii.

Share