Aluaturi si foietaje

Plăcinte ca la mama Mărie

Se amesteca uleiul cu faina cernuta, apoi se adauga apa calduta in care s-a dizolvat sarea. Se framanta bine, apoi se pune intr-o punga sa se odihneasca 30 de minute. Se face un sul lung, se taie bucati egale, care se pastreaza in punga.Se intinde cu sucitorul o bucata pe planseta unsa cu putin ulei. Se uda mana cu ulei, se unge placinta, apoi se mai intinde o placinta care se suprapune peste pr

Plăcinte ca la mama Mărie

Ingrediente

  • 500 g de faina3 linguri de ulei2 ligurite de sare300 ml de apaulei de uns si de copt

Mod de preparare

  • Se amesteca uleiul cu faina cernuta, apoi se adauga apa calduta in care s-a dizolvat sarea. Se framanta bine, apoi se pune intr-o punga sa se odihneasca 30 de minute. Se face un sul lung, se taie bucati egale, care se pastreaza in punga.Se intinde cu sucitorul o bucata pe planseta unsa cu putin ulei. Se uda mana cu ulei, se unge placinta, apoi se mai intinde o placinta care se suprapune peste prima. Se indoaie pana la jumatate, se unge, se suprapune jumatatea cealalta. Daca vrei cu mai multe paturi , mai poti indoi si in sens invers, dupa ce ungi cu ulei. Pot fi rotunde sau patrate, cum vrei.E bine sa pregatesti toate placintele sau sa lucrezi cu cineva si apoi sa le coci. Se pune placinta in tigaie si se agita bine tigaia, sa se umfle. Se intoarce imediat pe partea cealalta, asa se umfla mai bine. Se lasa sa se rumeneasca, apoi se scoate pe o hartie absorbanta.Am incercat si sa presar un amestec de ciuperci, sare si ierburi(din comert). E buna, mai picanta.Cine doreste, le poate face dulci presarand zahar pe ele. Se pot manca si cu dulceata sau cu iaurt(lapte covasat). Multumesc Mihaelei pentru idee, ca nu ma apucam sa fac daca nu era reteta ei de paine indiana Poori.

Share