Mancaruri de legume

Placinta macedoneana cu praz

Prazul se spala, se taie rondele pana la partea verde. Daca nu e foarte batran si partile verzi nu sunt foarte tari,se pot taia si acestea. Se caleste prazul in ulei si se adauga putina sare si piper.

Se bat ouale, se adauga branza sfaramata si smantana si se amesteca impreuna cu prazul calit.

Intr-o tava unsa cu putin ulei se pune o foaie de aluat foietaj, umplutura de

Placinta macedoneana cu praz


Timp preparare

16

minute


Timp gatire

16

minute

Ingrediente

  • -1 pachet aluat foetaj

  • -3-4 fire praz

  • -400 g branza (am pus branza framantata + feta)

  • -3 oua

  • -100 g smantana

  • -sare,

  • piper

  • -3 linguri ulei

  • -1 galbenus pentru uns placinta

Mod de preparare

  • Prazul se spala, se taie rondele pana la partea verde. Daca nu e foarte batran si partile verzi nu sunt foarte tari,se pot taia si acestea. Se caleste prazul in ulei si se adauga putina sare si piper.

    Se bat ouale, se adauga branza sfaramata si smantana si se amesteca impreuna cu prazul calit.

    Intr-o tava unsa cu putin ulei se pune o foaie de aluat foietaj, umplutura de praz si cealalta foaie. Se unge foaia cu galbenus de ou si se pune placinta in cuptor pana se rumeneste.

    Cum foile erau prea scurte si prea late, am taiat din latime si am peticit placinta 😀

    Sincer cand am vazut reteta am fost putin sceptica. Nu mi-am imaginat ca din praz se poate face ceva atat de bun.

Share