Aperitive / Garnituri

Placinta Dobrogeana

Se topeste in gura !

Branza rasa se amesteca cu 300 g de smantana.
Se ung cu unt topit sau cu ulei , una cate una, doua sau trei foi de placinta, care se suprapun si deasupra se pune o parte din amestecul de branza cu smantana si se intinde uniform pe toata foaia.
Faci la fel de 4~ 5 ori, depinde cate foi de placinta ai in pachet eu am suprapus cate doua foi .

Se ruleaza, cam ca o Havan

Placinta Dobrogeana


Portii

10

portii


Timp preparare

32

minute


Timp gatire

32

minute

Ingrediente

  • 1 pachet de foi de placinta de 400 gr.

  • 500 g de branza telemea nu prea sarata (puteti combina telemea cu branzica de casa)

  • 500 g smantana

  • 5 oua

  • unt topit pentru uns foile sau ulei

Mod de preparare

  • Branza rasa se amesteca cu 300 g de smantana.
    Se ung cu unt topit sau cu ulei , una cate una, doua sau trei foi de placinta, care se suprapun si deasupra se pune o parte din amestecul de branza cu smantana si se intinde uniform pe toata foaia.
    Faci la fel de 4~ 5 ori, depinde cate foi de placinta ai in pachet eu am suprapus cate doua foi .

    Se ruleaza, cam ca o Havana si se stringe usor, ca o armonica.

    Placintele se aseaza intr-o tava unsa cu unt.
    Se ung cu unt topit placintele

    E vremea sa impungi pe alocuri placinta cu o furculita ca sa respire, altfel in cuptor se umfla-n pene de mandrie.

    Prepari potopul pentru placinta, asta se face din 5 oua si cele 200 g de smantana ramasa.

    Toate aruncare intr-un castron se zapacesc cu mixerul sau cu un tel, apoi cu asta si se inunda tava.

    O lasi 15 – 20 de minute, ca atat mai sta la odihna.
    Se introduce "inundatia" in cuptorul incins la 180 de grade Celsius si se coace, pana se bronzeaza, tebiue sa devina usor aurie ~ 50 de minute.

    Pofta buna ! succesul e garantat la orce masa, fie ea festiva sau simpla nu conteaza 🙂

Share