Diverse

Placinta de dovlecei cu branza si verdeturi

Placinta gustoasa si usor de facut.

Radem dovleceii spalati si curatati de coaja pe razatoarea cu gauri mari. Ii transferam intr-un bol si ii amestecam cu 2 lingurite de sare, apoi ii lasam la scurs intr-o strecuratoare pentru aproximativ 30 de minute.. Punem dovleceii intr-o panza sau tifon si stoarcem bine, astfel incat sa extragem cat mai mult lichid. In final, ramanem cu aproximativ 530 gr de pulpa.. Transferam pulpa de dovlecei

Placinta de dovlecei cu branza si verdeturi


Portii

6

portii


Timp preparare

35

minute


Timp gatire

35

minute

Ingrediente

  • 1.5 kg dovlecei

  • 20 gr marar proaspat tocat

  • 20 gr patrunjel proaspat tocat

  • 6 buc ceapa verde

  • 2 buc ou

  • 150 gr branza telemea

  • 80 gr branza Cheddar

  • 0.5 lingurita fulgi de ardei iute

  • 2 lingurite coaja rasa de lamaie

  • 40 ml ulei de masline

  • 250 gr foi de placinta

  • 1 lingurita Nigella Sativa

  • 2.5 lingurite sare

  • dupa gust piper

Mod de preparare

  • Radem dovleceii spalati si curatati de coaja pe razatoarea cu gauri mari. Ii transferam intr-un bol si ii amestecam cu 2 lingurite de sare, apoi ii lasam la scurs intr-o strecuratoare pentru aproximativ 30 de minute.
  • Punem dovleceii intr-o panza sau tifon si stoarcem bine, astfel incat sa extragem cat mai mult lichid. In final, ramanem cu aproximativ 530 gr de pulpa.
  • Transferam pulpa de dovlecei intr-un bol incapator. Adaugam mararul, patrunjelul, ceapa verde tocata fin, jumatate de lingurita de sare, fulgi de ardei iute, piper, bucati de branza telemea, branza Cheddar rasa, coaja de lamaie si ouale.
  • Incingem cuptorul la 180°C. Pregatim o forma de copt rotunda, cu marginile detasabile, de 22-23 cm.
  • Ungem forma cu putin ulei, asezam prima foaie de placinta si o ungem cu ulei. Asezam urmatoarea foaie si o ungem cu ulei. Procedam la fel cu restul de foi.
  • Turnam umplutura, o nivelam in strat uniform si o acoperim cu excesul de foi de pe margini.
  • Ungem cu restul de ulei, presaram semintele de nigella si coacem timp de 40-45 de minute.
  • Scoatem placinta din cuptor si o lasam sa se raceasca aproximativ 20 de minute, inainte de servire.

Share