Retete de prajituri

Placinta cu urda si merisoare

O prietena m-a cadosit cu urada.Eu nu ma dau in vant dupa urda,asa ca am facut-o placinta.A iesit o bunatate!;)

Aluatul

Faina se pune intr-un bol,se face o adancitura in care se pun:praful de copt,otetul,sarea si apa.

Amestecam pana obtinem un aluat nelipicios .

Lasam aluatul sa se odihneasca 10 minute,timp in care nu ocupam de untura.

Untura se pune intr-un bol impreuna cu o lingura de faina si se omogenizeaza .

Impartim aluatul in doua.

Luam o parte de al

Placinta cu urda si merisoare


Timp preparare

16

minute


Timp gatire

16

minute

Ingrediente

  • Aluat pentru foi:

  • 500 g. faina

  • 250 ml. apa minerala

  • un varf lingurita sare

  • 1 praf de copt

  • 70 ml. ulei2 linguri otet

  • Umplutura:

  • 700 g. urda

  • 1 pahar de 140 g. iaurt

  • 200 g. zahar

  • 4 oua

  • 50 g. merisoare

  • coaja de la o lamaie

  • vanilie

Mod de preparare

  • Aluatul

    Faina se pune intr-un bol,se face o adancitura in care se pun:praful de copt,otetul,sarea si apa.

    Amestecam pana obtinem un aluat nelipicios .

    Lasam aluatul sa se odihneasca 10 minute,timp in care nu ocupam de untura.

    Untura se pune intr-un bol impreuna cu o lingura de faina si se omogenizeaza .

    Impartim aluatul in doua.

    Luam o parte de aluat o intindem pe masa de lucru infanata.

    Ungem foaia cu jumatate din untura pregatita anterior.oO impaturim si o dam la rece.

    la fel procedam si cu cea de-a doua foaie.

    Pregatim umplutura amestecand toate ingredientele.

    Pregatim o  tava de 30/45 cm.O tapetam cu hartie de copt.

    Scoatem aluatul din frigider.Intindem o foaie,o punem in tava si turnam umplutura.

    Intindem si cea de-a doua foaie si o punem peste umplutura.

    Portionam placinta si o dam la cuptorul incins la 170 grade pana se rumeneste frumos .

    Se scoate din cuptor,se lasa as se raceasca ,se pudreaza ai se serveste calda sau rece, dupa preferinta.

    Sa va fie de folos.

Share