Party

Placinta cu pui si ciuperci

O placinta satioasa.

Iei fileurile de pui, le speli, le stergi de excesul de apa si scoti pielea si le tai in bucati mai mici. Pui la fiert pieptul de pui cu un morcov si o ceapa si lasi la fiert. Cureti si tai ciupercile in lamele. Ungi tava cu ulei si tapetezi cu faina, scoti foietajul si il intinzi cu sucitorul, apoi presari faina, dupa care il pui in tava.. Tai ceapa si o calesti in uleiul amestecat cu unt, adaugi

Placinta cu pui si ciuperci


Portii

16

portii


Timp preparare

40

minute


Timp gatire

40

minute

Ingrediente

  • 1 kg piept de pui

  • 4 buc ceapa

  • 500 gr ciuperci

  • 5 buc ou

  • 250 ml smantana de gatit

  • 200 gr cascaval

  • 7 gr sare

  • 2 gr piper

  • 3 gr boia afumata

  • 1 legatura marar

  • 5 gr oregano

  • 400 gr aluat foietaj

  • 40 gr unt

  • 3 linguri ulei

  • 1 buc morcov

  • 20 gr faina

  • 1 buc galbenus de ou

Mod de preparare

  • Iei fileurile de pui, le speli, le stergi de excesul de apa si scoti pielea si le tai in bucati mai mici. Pui la fiert pieptul de pui cu un morcov si o ceapa si lasi la fiert. Cureti si tai ciupercile in lamele. Ungi tava cu ulei si tapetezi cu faina, scoti foietajul si il intinzi cu sucitorul, apoi presari faina, dupa care il pui in tava.
  • Tai ceapa si o calesti in uleiul amestecat cu unt, adaugi ciupercile (dupa calirea cepei), iar dupa cateva minute adaugi condimentele: sarea, oregano, boia afumata si piperul. Dupa ce s-au combinat aromele, iei compozitia de pe foc si o lasi la racit cateva minute. Dupa ce s-a racit, se pune compozitia la blender. Dupa ce pieptul de pui este fiert, se scoate, se lasa sa se raceasca putin si se va adauga si el in blender si se va blenda. Se scoate din blender si dupa aceea se incorporeaza ouale batute, amestecate cu mararul tocat si smantana. Se va rade cascavalul.
  • Torni in tava compozitia, presari cascavalul ras, acoperi totul cu cealalta foaie de foietaj si ungi placinta cu un galbenus de ou, apoi presari cu sare si cu piper. Se da la cuptor 50-60 de minute, la temperatura de 170-180°C.

Share