Diverse

Placinta cu pui si ciuperci brune

O bunatate de placinta, cu un aluat usor de preparat, si-o umplutura grozava!

Se cerne faina, in mijloc se pune drojdia si deasupra 5 linguri de lapte cald (din total), apoi pe margine se pune jumatate de lingurita de sare, 2 oua, untul moale si restul de lapte cald. Se framanta aluatul, cat sa se omogenizeze si sa devina elastic. Se lasa aluatul sa se odihneasca in bucatarie, la loc cald.. Carnea se spala, se taie si se toaca impreuna cu ceapa, ciupercile si ceapa verde..

Placinta cu pui si ciuperci brune


Portii

10

portii


Timp preparare

37

minute


Timp gatire

37

minute

Ingrediente

  • 600 gr faina

  • 250 ml lapte

  • 100 gr unt

  • 25 gr drojdie proaspata

  • 3 buc ou

  • 1 buc piept de pui

  • 2 buc ceapa

  • 5 buc frunze de ceapa verde

  • 300 gr ciuperci brune

  • 0.5 legatura marar proaspat

  • 0.5 legatura patrunjel proaspat

  • 1 lingura mustar

  • 3 linguri ketchup

  • 3 linguri pesmet

  • dupa gust sare

  • dupa gust piper

  • 1 praf de pudra de usturoi

  • 3 linguri ulei vegetal

  • 3 linguri smantana

  • 2 buc galbenus de ou

Mod de preparare

  • Se cerne faina, in mijloc se pune drojdia si deasupra 5 linguri de lapte cald (din total), apoi pe margine se pune jumatate de lingurita de sare, 2 oua, untul moale si restul de lapte cald. Se framanta aluatul, cat sa se omogenizeze si sa devina elastic. Se lasa aluatul sa se odihneasca in bucatarie, la loc cald.
  • Carnea se spala, se taie si se toaca impreuna cu ceapa, ciupercile si ceapa verde.
  • Intr-o tigaie adanca, se pune uleiul, se incinge usor, se pune compozitia si se tine la foc mic, pana se albeste carnea, se adauga dupa gust, sarea piperul, mararul, patrunjelul tocat, se trage tigaia de pe foc, se pune ketchupul, mustarul si usturoiul pudra, apoi cand compozitia este racita, se adauga smantana amestecata cu un ou batut si la final pesmetul, se amesteca si se omogenizeaza umplutura.
  • Pe o suprafata usor infainata, se pune aluatul si se imparte in doua bucati egale (eu le-am cantarit).
  • Se intind foile. In tava tapetata clasic, se pune prima foaie de aluat, apoi compozitia, se acopera cu a doua foaie (eu am oprit o fasie pentru decor), am uns placinta cu galbenusurile batute cu lapte si am copt-o la cuptorul incins la 190°C, timp de 40 de minute.

Share