Diverse

Placinta cu piept de pui

ALUAT:Intr-un vas punem apa fiarta,praful de copt stins cu otet,praful de sare si uleiul.Amestecam bine,apoi adaugam faina pana obtinem un aluat fin care se desprinde usor de vas si nu se lipeste de mana.Punem aluatul rezultat in folie de plastic si dam la rece timp de 6 ore.UMPLUTURA:Taiem pieptul marunt.Ceapa se taie solzisori si se caleste in ulei.Trebuie sa se inmoaie bine dar sa nu faca crusta maronie.Dupa ce s-a prajit se scoate ceapa din ulei pe o farfurie.In uleiul ramas de la ceapa se va cali pieptul de pui.Dupa ce s-a calit pieptul de pui,il scoatem din ulei si il punem peste ceapa.Amestecam bine apoi adaugam cele 3 lingurite de smantana,sarea si piperul.PENTRU UNS:Batem bine oul cu smantana si adaugam putina sare.Dupa ce au trecut cele 6 ore,se scoate aluatul din frigider si se pune pe masa tapetata cu faina.Se imparte in doua parti egale.Tapetam o tava cu ulei si faina.Intindem prima foaie si o punem in tava.Peste prima foaia se intinde umplutura de carne,se uniformizeaza si se intinde si ce-a de-a doua foaie peste umplutura.Se unge cu oul si se da cuptor pentru 35-40 de minute.Se serveste calda sau rece(este buna oricum)cu smantana sau pasta de rosii/ketchup.

Tava in care s-a copt placinta este de 24×23 cm. Ceapa si pieptul de pui se calesc in acelasi ulei! Aluatul se face foarte usor,se poate amesteca si cu lingura!

Pentru foaie m-am inspirat de la madi_marin,iar pentru umplutura de pe site-ul www.lalena.ro…Le multumesc mult amandurora a iesit o placinta delicioasa!!!

Placinta cu piept de pui

Ingrediente

  • Aluat: 150 ml apa fiarta150 ml ulei1 lingura otet1 praf de sare1 lic praf de coptfaina cat cuprinde(cam 400 g)Umplutura: 1 piept de pui 3 lingurite smantana2 cepe1 ousarepiperulei(pentru prajit)Pentru uns: 1 ou1 lingurita smantanasare

Mod de preparare

  • Pentru foaie m-am inspirat de la madi_marin,iar pentru umplutura de pe site-ul www.lalena.ro…Le multumesc mult amandurora a iesit o placinta delicioasa!!!

Share