Dulciuri

Placinta cu iaurt

Ungem o tava de yena cu margarina, asezam foile de placinta (cam 5 foi am folosit, unse intre ele cu foarte putina margarina), adaugam umplutura si stafidele, deasupra acestora intinzand alte 3-4 foi de placinta. Inainte de a da tava la cuptor, omogenizam cele 100 gr de iaurt cu oul si cu ajutorul unei palete intindem compozitia pe intreaga suprafata a foilor de placinta. Se coace la foc potriv

Placinta cu iaurt


Portii

18

portii


Timp preparare

32

minute


Timp gatire

32

minute

Ingrediente

  • Ne sunt necesare:

  • 1 kg iaurt 30% grasime

  • 10 oua mari

  • o cana cu zahar (sau dupa gust)

  • 200 gr stafide aurii

  • optional: zahar vanilat, esenta de rom/vanilie

  • un pachet cu foi de placinta

  • margarina pentru uns tava

  • suplimentar: 1 ou si 100 gr iaurt

Mod de preparare

  • Ungem o tava de yena cu margarina, asezam foile de placinta (cam 5 foi am folosit, unse intre ele cu foarte putina margarina), adaugam umplutura si stafidele, deasupra acestora intinzand alte 3-4 foi de placinta. Inainte de a da tava la cuptor, omogenizam cele 100 gr de iaurt cu oul si cu ajutorul unei palete intindem compozitia pe intreaga suprafata a foilor de placinta. Se coace la foc potrivit pana ce se rumeneste frumos.

    Umplutura o pregatim in felul urmator: amestecam iaurtul cu ouale, adaugam zaharul si esentele, omogenizand totul.

    Dupa coacere, lasam placinta sa se raceasca treptat, in cuptor (cu usa deschisa, pentru a evita coacerea excesiva). Eventual, se poate aseza peste aceasta un prosopel curat de bucatarie.

    Se serveste rece, pudrata cu zahar vanilat. Pofta buna!

Share