Deserturi

Placinta cu iaurt si portocale

Se lasa foile sa se dezghete, se rupe in bucati mici si se lasa sa se usuce bine (langa o sursa de caldura de preferat, pt a grabi procesul de uscare).Intr-un bol se pune iaurtul impreuna cu praful de copt, se amesteca si lasam pentru cca 10-15 minute pana ce acesta nu se mai umfla.Ouale se mixeaza bine cu zaharul si zaharul vanilat. Se pune uleiul si coaja rasa de la o portocala. Se adauga iaurtul, se omogenizeaza apoi se toarna compozitia peste foile de placinta rupte. Se amesteca toata compozitia pentru a se omogeniza bine apoi se rastoarna intr-o tava unsa cu ulei. Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade si se lasa in jur de 40-45 minute sau pana se rumeneste frumos deasupra.Se storc portocale pana obtinem 200 ml suc proaspat, se adauga apa si zaharul si se pune pe foc sa dea cateva clocote. La final se adauga esenta de portocale.Dupa ce s-a copt placinta, se scoate din cuptor si se portioneaza. Se toarna siropul peste placinta avand grija sa acopere toata suprafata. Se lasa sa se raceasca dupa care se serveste.Pofta buna!

Daca o preferati mai dulce, puteti umbla la cantitatea de zahar.

Am tot vazut la fetele de aici aceasta placinta, am pus-o in asteptare iar acum i-a venit randul. Abia am reusit sa o pastrez intacta pana la shooting! :))) E delicioasa!

Placinta cu iaurt si portocale

Ingrediente

  • 1 pachet foi de placinta 400g 300 g iaurt gras Cedra 1 plic praf de copt 100 g zahar 4 oua 150 ml ulei 2 plicuri zahar vanilat coaja rasa de portocalePt. sirop: 200 ml suc proaspat stors de portocale 150 ml apa 150 g zahar esenta de portocale

Mod de preparare

  • Am tot vazut la fetele de aici aceasta placinta, am pus-o in asteptare iar acum i-a venit randul. Abia am reusit sa o pastrez intacta pana la shooting! :))) E delicioasa!

Share