Retete de prajituri

Placinta cu dovleac

In piete si-a facut deja aparitia mult asteptatul : Dovleacul!
Am profitat sa fac o placinta delicioasa cu dovleac,lasand la o parte ca m-am taiat dand pe razatoare dovleacul bucati, a meritat osteneala!

Dovleacul se curata de coaja (tare) 🙁 si se da pe razatoarea mare.

Se adauga zaharul si plicul de zahar vanilinat si se lasa deoparte.

Foile se decongeleaza la temperatura camerei.

Intr-o tava ( eu am folosit-o cea de la cuptor) se intind foi de placinta, eu am pus cate 3 straturi,se adauga ulei si apa minerala si o parte din dovleac.

Se pune alt strat de foi (3

Placinta cu dovleac


Portii

12

portii


Timp preparare

16

minute


Timp gatire

16

minute

Ingrediente

  • 1500 g dovleac

  • 50 ml ulei

  • 10 linguri de zahar

  • 1 plic zahar vanilinat Dr Oetker

  • foi pentru placinta un pachet

  • 200 ml apa minerala

Mod de preparare

  • Dovleacul se curata de coaja (tare) 🙁 si se da pe razatoarea mare.

    Se adauga zaharul si plicul de zahar vanilinat si se lasa deoparte.

    Foile se decongeleaza la temperatura camerei.

    Intr-o tava ( eu am folosit-o cea de la cuptor) se intind foi de placinta, eu am pus cate 3 straturi,se adauga ulei si apa minerala si o parte din dovleac.

    Se pune alt strat de foi (3) si se repeta operatiunea.. : ulei,apa minerala,dovleac ,pana se termina dovleacul.

    Mie mi-au iesit 3 straturi.

    Se baga in cuptorul preincalzit la 180 grade si se coace cca 45 minute.

    Eu am taiat-o imediat ce am scos-o din cuptor :)) deci aspectul nu e reusit,fiind fierbinte.

    Optional se poate pudra cu zahar pudra.

     

     

Share