Diverse

Placinta cu ciuperci si branza

Simplu si delicios!

Se framanta un aluat elastic din faina cernuta, un praf de sare, 180 gr de unt topit si apa rece, apoi se infoliaza si se baga in frigider. Ceapa curatata si taiata marunt se caleste, impreuna cu ciupercile curatate si spalate, apoi feliate, in uleiul de masline, apoi se condimenteaza dupa gust cu amestecul de condimente, cu legumele deshidratate, se sareaza, se opreste focul si se adauga patrunje

Placinta cu ciuperci si branza


Portii

6

portii


Timp preparare

35

minute


Timp gatire

35

minute

Ingrediente

  • 300 gr faina

  • 200 gr unt

  • 4 linguri apa

  • 700 gr ciuperci Champignon

  • 1 buc ceapa

  • 150 gr branza de oaie

  • 100 gr cascaval

  • 2 linguri ulei de masline

  • 1 lingurita mix de condimente

  • 1 lingurita amestec de legume uscate

  • 1 buc ou

  • dupa gust sare

  • 1 lingurita boia dulce

  • 5 crengute de marar proaspat

  • 1 lingurita seminte de in

  • 1 lingurita seminte de chimen

  • 1 lingurita seminte de susan

  • 5 crengute de patrunjel proaspat

Mod de preparare

  • Se framanta un aluat elastic din faina cernuta, un praf de sare, 180 gr de unt topit si apa rece, apoi se infoliaza si se baga in frigider. Ceapa curatata si taiata marunt se caleste, impreuna cu ciupercile curatate si spalate, apoi feliate, in uleiul de masline, apoi se condimenteaza dupa gust cu amestecul de condimente, cu legumele deshidratate, se sareaza, se opreste focul si se adauga patrunjelul tocat marunt si se lasa sa se racoreasca putin.
  • Se scoate aluatul de la rece, apoi jumatate din el se intinde intr-un vas termorezistent, uns in prealabil cu 20 gr de unt. Se toarna peste aluat amestecul de ciuperci si ceapa, apoi se rade branza si cascavalul.
  • Din restul de aluat ramas, se intinde o foaie rotunda, cu care se acopera placinta, se preseaza cu degetele marginea sau cu o furculita, se indeparteaza excesul de aluat, care se intinde cu sucitorul, si din el se decupeaza floricele, care se trec prin boiaua dulce, frunzulite, care se trec prin mararul tocat fin, si cu care se orneaza placinta, dupa ce am uns-o cu oul batut, am intepat-o cu furculita din loc in loc si am presarat semintele de in, susan si chimen pe toata suprafata ei. Se da la copt, circa 30 de minute, la foc potrivit, pana se rumeneste frumos.

Share