Diverse

Placinta cu carne, morcovi si spanac

Ceapa se caleste in 1lingura de ulei, apoi adaugam carnea tocata, pasta de rosii si condimentele si lasam pana scade putin. Spanacul se stoarce bine pentru a elimina apa apoi se amesteca cu 4 linguri de faina. Morcovii se curata si se rad pe razatoarea mare apoi se calesc in 1 lingura de ulei. Impartim spanacul si separat carnea in 2 jumatati. Pregatim o tava pe care o ungem bine cu ulei, punem j

Placinta cu carne, morcovi si spanac

Ingrediente

  • 1 kg spanac congelat 2 morcovi mari 750 gr carne tocata 200 gr pasta de rosii 2 cepe 2 linguri ulei 8 linguri faina cascaval sare piper nucsoara ierburi italiene

Mod de preparare

  • Ceapa se caleste in 1lingura de ulei, apoi adaugam carnea tocata, pasta de rosii si condimentele si lasam pana scade putin. Spanacul se stoarce bine pentru a elimina apa apoi se amesteca cu 4 linguri de faina. Morcovii se curata si se rad pe razatoarea mare apoi se calesc in 1 lingura de ulei. Impartim spanacul si separat carnea in 2 jumatati. Pregatim o tava pe care o ungem bine cu ulei, punem jumatate din spanac, presaram cascaval ras si 2 linguri de faina. Urmatorul strat este reprezentat din jumatate din compozitia de carne. Urmeaza un strat de morcovi peste care presaram 2 linguri de faina. Urmeaza al doilea strat de carne si la sfarsit punem restul din spanac. Deasupra presaram cascaval ras si dam la cuptor la 170 grade Celsius pentru aproximativ 40 de minute. Cand am scos placinta din cuptor am incercat sa tai ofelie, dar fiind foarte moale inca s-a deformat putin. Restul placintii l-am taiat patrate mai maricele dupa ce s-a mai racit putin si si-a mentinut forma foarte bine.

    Este destul de consistenta si poate fi servita ca fel principal sau se poate taia cubulete si poate fi servita ca aperitiv.

Share