Dulciuri

Placinta cu branza

Aluatul-intr-un vas batem ouale cu zaharul si sarea, adaugam untul topit si iaurtul.  Intr-un vas cernem faina, facem gaura in mijloc, adaugam drojdia dizolvata in putina apa calduta, amestecul de oua si framantam un aluat elastic si nelipicios (daca este nevoie mai adaugam faina) Acoperim si lasam deoparte la dospit.

Umplutura-batem ouale cu zahar

Placinta cu branza


Portii

2

portii


Timp preparare

16

minute


Timp gatire

16

minute

Ingrediente

  • Aluat

  • 2 oua

  • 300 g iaurt

  • 3 linguri de zahar

  • 1 lingurita sare

  • 1 cub de drojdie

  • 100 g unt

  • 500 g faina

  • Umplutura

  • 300 g branza de vaci

  • 100 g zahar

  • 2 oua

  • 100 g smantana

  • 2 linguri de faina

  • zeama de lamaie

  • Uns

  • 1 ou

Mod de preparare

  • Aluatul-intr-un vas batem ouale cu zaharul si sarea, adaugam untul topit si iaurtul.  Intr-un vas cernem faina, facem gaura in mijloc, adaugam drojdia dizolvata in putina apa calduta, amestecul de oua si framantam un aluat elastic si nelipicios (daca este nevoie mai adaugam faina) Acoperim si lasam deoparte la dospit.

    Umplutura-batem ouale cu zaharul, adaugam branza de vaci, smantana, zeama de lamaie, faina si amestecam bine, apoi dam la frigider pana o vom folosi.

    Impartim coca in 2 bucati. Intindem o foaie subtire dreptunghiulara, adaugam branza pe toata suprafata si rulam capetele pana la jumatate.

    Asezam in tava tapetata cu hartie de copt, acoperim si mai lasam cca 15 minute la dospit. Ungem cu oul batut si dam la cuptorul incalzit pana se rumeneste frumos.

Share