Aperitive / Garnituri

Placinta cu branza si smantana

Se folosesc cate 2 foi pentru fiecare placinta, unse cu ulei.

Branza se amesteca cu smantana si un ou pana se omogenizeaza. Eventual se adauga sare dupa gust (branza care am avut-o eu era sarata). Se ia cate o treime din umplutura si se aseaza pe foile de placinta pe latime. Se ruleaza foarte lejer si se aseaza una langa cealalta intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Se bat ou

Placinta cu branza si smantana


Timp preparare

12

minute


Timp gatire

12

minute

Ingrediente

  • 6 foi de placinta

  • ulei pt. uns foile

  • 500g branza framantata

  • 1 ou

  • 3 lg de smantana

  • 250g smantana

  • 2 oua

Mod de preparare

  • Se folosesc cate 2 foi pentru fiecare placinta, unse cu ulei.

    Branza se amesteca cu smantana si un ou pana se omogenizeaza. Eventual se adauga sare dupa gust (branza care am avut-o eu era sarata). Se ia cate o treime din umplutura si se aseaza pe foile de placinta pe latime. Se ruleaza foarte lejer si se aseaza una langa cealalta intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

    Se bat ouale bine cu smantana ( daca este prea groasa se adauga cateva linguri de lapte) si se toarna peste placinte. Se da la cuptor la foc potrivit pentru 30-35 minute, pana prinde o culoare aurie deasupra. Se serveste calduta (e mai buna asa)!

    Pofta buna!

Share