Deserturi

Placinta cu branza

Aluatul:Intr-un bol se pune faina.Se freaca drojdia cu zaharul si laptele.Apoi se pune peste faina,unde se mai adauga zaharul,uleiul si zaharul vanilat.Se framanta pana devine o coca elastica.Se lasa la dospit 30 minute.Umplutura:Se da branza pe razatoare (puteti folosi si branza framantata),se adauga ouale,zaharul vanilat,coaja de lamaie,praful de copt,zaharul si stafidele.Se amesteca pana d

Placinta cu branza

Ingrediente

  • ALUAT: 500g faina 1 cub de drojdie o cana de lapte 1 pliculet zahar vanilat 1 lingura de ulei 1 lingura zahar UMPLUTURA: 400g branza telemea 3 oua 1 plic zahar vanilat 1 plic praf de copt 100 g stafide 2 linguri de zahar coaja de lamaie

Mod de preparare

  • Aluatul:Intr-un bol se pune faina.Se freaca drojdia cu zaharul si laptele.Apoi se pune peste faina,unde se mai adauga zaharul,uleiul si zaharul vanilat.Se framanta pana devine o coca elastica.Se lasa la dospit 30 minute.Umplutura:Se da branza pe razatoare (puteti folosi si branza framantata),se adauga ouale,zaharul vanilat,coaja de lamaie,praful de copt,zaharul si stafidele.Se amesteca pana devine omogena.Dupa ce s-a dospit aluatul se imparte in 3 parti egale.Se intinde o foaie,se pune un sfert din umplutura si se aseaza intr-o tava unsa cu ulei. La fel se procedeaza si cu celelalte doua.Se pune la cuptor pentru 35-40 minute la foc mic.Cand se scot din cuptor se pudreaza cu zahar pudra.POFTA BUNA!!

Share