Diverse

Plachie de macrou

Curatam si spalam pestele, il stergem cu prosopul. Stropim pestele cu zeama de lamaie si condimentam cu sare si piper. Acoperim si dam la rece 30 minute. Trecem bucatile de peste prin faina si le prajim pe ambelele parti in ulei incins. Le scoatem pe un servetel absorbant. Ceapa curatata o tocam si o calim in putin ulei, adaugam ardeii tocati, lasam sa se caleasca putin, dupa care adaugam pasta de tomate, vinul, apa, rosiile tocate si condimente dupa gust. Lasam sa fiarba cca 10 minute. Intr-o tava termorezistenta unsa cu ulei adaugam bucatile de peste, deasupra turnam sosul si dam la cuptor cca 30-40 minute. Putem sa adaugam la plachia de macrou si sos iutel din camara de Bunatati din natura.

Macroul este un peste destul de gras si, de aceea, este oarecum si dificil de preparat. Reteta de plachie de macrou este insa o reteta accesibila si usor de facut iar pestele va fi delicios si se va topi in gura.

Plachie de macrou

Ingrediente

  • 1 kg macroufaina albazeama de lamaie2 ardei rosu4 cepe1 cutie de rosii in sos5 catei usuturoi2 linguri pasta de tomate1 pahar vin alb2 linguri ulei1 pahar de apa2 frunze de dafin1 lingurita zaharsarepiper

Mod de preparare

  • Macroul este un peste destul de gras si, de aceea, este oarecum si dificil de preparat. Reteta de plachie de macrou este insa o reteta accesibila si usor de facut iar pestele va fi delicios si se va topi in gura.

Share