Paste/pizza

Pizzete pentru copii

Intr-un bol se amesteca faina, drojdia pulbere si sarea. Peste care se adauga laptele caldut si se framanta. La final punem in picatura uleiul si framantam. Aluatul se pune la dospit. Cand este gata, se intind cu sucitorul foi de aluat din care se decupeaza cu forme diferite, pizzete,, figuri. Pe fiecare pizzeta punem sos de rosii sau ketchup, sunca presata taiata cubulete si cascavalul taia

Pizzete pentru copii

Ingrediente

  • 500 g faina un praf de sare 25 g drojdie 250 ml lapte ( daca mai este nevoie mai adaugam) 30 g ulei 10 felii sunca presata 300 g cascaval 200 g de pasta de rosii sau ketchup

Mod de preparare

  • Intr-un bol se amesteca faina, drojdia pulbere si sarea. Peste care se adauga laptele caldut si se framanta. La final punem in picatura uleiul si framantam. Aluatul se pune la dospit. Cand este gata, se intind cu sucitorul foi de aluat din care se decupeaza cu forme diferite, pizzete,, figuri. Pe fiecare pizzeta punem sos de rosii sau ketchup, sunca presata taiata cubulete si cascavalul taiat cubulete. Acestea se pun intr-o tava ( eu am folosit blaturile de la forma detasabila de tort) si se pun la copt pentru 20 minute. Cand sunt gata, le putem servi reci sau calde.

    Pe fiecare pizzeta inainte de a pune sosul de rosii am mai pus cate o picatura de ulei si am uns formele.

Share