Pizza

Pizza

Am vazut atatea retete de pizza zilele astea ca nu am mai rezistat si am executat si eu rapid o pizza cu ce am avut prin frigider 🙂

Intr-un bol cerne faina ,adauga sarea ,cimbrul si oregano. Dizolva drojdia cu cele 2 lingurite de zahar si putina apa calduta. Adauga drojdia si apa peste faina si amesteca bine. Transfera aluatul pe o masa tapetata cu faina si incepe sa framanti aluatul adaugand treptat si uleiul. Lasa aluatul la crescut pentru 30 de minute. Intinde aluatul intr-o foaie subtire si pune-l in tava(40/30 cm)

Pizza


Timp preparare

12

minute


Timp gatire

12

minute

Ingrediente

  • 220 ml apa calduta

  • 3 linguri ulei

  • 1 pliculet drojdie uscata

  • 2 lingurite zahar

  • 1 lingurita rasa de sare

  • 1 vf lingurita cimbru uscat

  • 1 vf lingurita oregano

  • cca 300-350 g faina

Mod de preparare

  • Intr-un bol cerne faina ,adauga sarea ,cimbrul si oregano. Dizolva drojdia cu cele 2 lingurite de zahar si putina apa calduta. Adauga drojdia si apa peste faina si amesteca bine. Transfera aluatul pe o masa tapetata cu faina si incepe sa framanti aluatul adaugand treptat si uleiul. Lasa aluatul la crescut pentru 30 de minute. Intinde aluatul intr-o foaie subtire si pune-l in tava(40/30 cm)

    Amesteca ketchupul cu sucul de rosii,oregano,cimbru ,usturoiul taiat marunt si intinde-l peste aluat. Aseaza sunculita ,muschiuletul ,gogosarul si ceapa rosie pe toata suprafata aluatului. Coace pizza in cuptorul preincalzit pentru aproximativ 30-35 de minute.(depinde de cuptor) Pune deasupra cascavalul si mai baga la cuptor pana se topeste cascavalul.

    Serveste pizza cu sosul preferat!

Share